Szombaton, július 21-én rajtol a szlovák II. liga benne a KFC Komárom csapatával. A lila-fehérek az előző idényben egy fantasztikus hajrát követően a 6. helyen zárták a bajnokságot. A 2018/19-es szezonrajt előtt a komáromiakat kérdeztük.

 

Szüllő Béla, a KFC alelnöke a Körkép.sk-nak nyilatkozva elmondta, hogy bizakodnak az előző szezonban elért sikerek folytatásában, miközben mindenképpen a csapat fejlődése a cél.

 

„Nem hivatalosan az első hat hely valamelyikét célozzuk meg”

 

mondta Szüllő, aki kiemelte, hogy tiszteli a játékosokban, hogy az előző szezon hajrájában nem elégedtek meg a bennmaradással, hanem az utolsó mérkőzésig harcoltak a lehető legjobb helyezés eléréséért.

  hirdetes_300x300   

 

„Ha a küzdőszellem most is meglesz, akkor nagy gond nem lehet.”

 

Így köszönték meg a komáromi szurkolók a sikeres bennmaradást a KFC játékosainak – Körkép.sk hangulatvideó

 

Szüllő Bélától megtudtuk, hogy a felkészülés kezdetén megfogalmazottakkal összhangban sikerült megtartani a csapat gerincét.

 

„A csapat 90 %-a megmaradt, néhány posztra érkezett erősítés is, többek között a Slovanból. Örülünk annak, hogy jó kapcsolatokat ápolunk úgy a DAC-cal, mint néhány másik fortunaligás csapattal, akik megfelelőnek tartják csapatunkat arra, hogy néhány fiatal játékosukat hozzánk adják kölcsönbe.”

 

Mivel értelemszerűen egy csapatban nem tudnak korlátlan számú játékosnak lehetőséget adni a játékra, így az A-csapatba nem beférő játékosok az alacsonyabb osztályokban kötnek ki. Szüllő szerint ennek is megvan a pozitívuma, mivel ezek a játékosok legtöbbször igyekeznek 110 %-ra teljesíteni a pályán, hogy visszakerüljenek a magasabb osztályú bajnokságba.

 

„Ez nekünk is jó, mert eleve motiváltak a játékosok a lehető legjobb játékra.”

 

A szurkolók minden bizonnyal örömmel veszik a hírt, hogy az olyan húzóemberek, mint Nurkovič, Matič vagy épp Mészáros és Domonkos továbbra is a komáromi csapatot erősítik majd. A tavalyi idény egy másik erős egyénisége, Špiriak úgy néz ki a DAC-nál marad – jelenleg is kint tartózkodik Tbilisziben az El-mérkőzésen.

 

 

Komoly gyerekhiány tapasztalható a régióban

 

Szüllő Bélánál érdeklődtünk az utánpótlásnevelésről is, hiszen többek között a magyar államtól is érkezett támogatás az ifjú futballisták nevelésére.

 

„Régiós bázisként működünk. Folyamatosan próbáljuk kialakítani és erősíteni az együttműködést a Komáromi régió klubjaival a fiatal tehetségek elérése érdekében. Sajnos rendkívüli gyerekhiány van a térségben, amit nem tudunk befolyásolni. Működnek a korosztályos csapataink, akiknek jó színvonalú képzést tudunk biztosítani, de még érnie kell a dolognak. Figyeljük a játékosokat.”

 

 

„A várakozási időszakba léptünk”

 

A játékoskeret után a második legfontosabb kérdés Komáromban az új stadion építése. Ezzel kapcsolatban egyelőre nehéz lenne jó hírekről beszámolni. Ahogy Szüllő fogalmazott, „a várakozási időszakot” élik most a KFC-nél.

 

„A városi képviselőtestület szeptemberben tárgyal majd a bennünket érintő kérvényről, addig csupán várakozhatunk.”

 

mondta Szüllő, akitől azt is megtudtuk, hogy néhány széket kénytelenek eltávolítani a tribünről, mivel azok minősége már nem felel meg az előírásoknak. Addig pedig, amíg nem tudnak nekilátni az új stadion építésének, ideiglenes engedéllyel működnek majd.

 

Orbán megígérte: Elkészül a komáromi futballstadion. Megkezdte a felkészülést a KFC Komárom

 

Köszöntik a 41 évvel ezelőtt a II. ligába feljutó csapat tagjait

 

A klub alelnöke arról is beszámolt portálunknak, hogy szombaton a szezonrajton kívül is örömünnep lesz a KFC háza táján, ugyanis meghívták a mérkőzésre a 41 évvel ezelőtt a II. ligába feljutó csapat tagjait.

 

„Ők voltak az úttörők, akik sikert hoztak Komáromnak.”

 

A Körkép.sk ezzel kapcsolatban megszólította Broczky Lászlót, a legendás csapat egykori csapatkapitányát – erről egy következő cikkben számolunk be.

 

A KFC Komárom július 21-én Liptószentmiklós csapatát fogadja 17:30-tól a városi stadionban. A Körkép.sk most is ott lesz a mérkőzésen, melyről helyszíni képekkel és videóval jelentkezünk majd.

 

A KFC Komárom kerete (még nem végleges) a 2018/19-es idényre:

 

Edző: Jozef Olejník

 

Játékosok:

Šurnovský Patrik 1997
Domonkos Kristóf 1998
Duda Lukáš 1996
Fronc Adam 1999 (DAC D. Streda)
Juhász Áron 2000
Kollár Roman Maximilián 1997 (Dunajská Lužná)
Kováč Martin 1999 (KFC Komárno dorast)
Leckéši Lukáš 1992
Luzin Alexandr 1995
Matić Goran 1989
Mészáros András 1996
Mikeš Erik 1997 (Nové Mesto n/V.)
Ondruš Marcel 1997
Popović Mihajilo 1993
Slávik Matej 1994 (DAC D. Streda)
Szabó Áchim Levente 2000
Szikonya Dávid Krisztián 1997
Zemko Roman 1998 (Slovan Bratislava)
Nurkovics Samir 1992

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Nyitókép: Körkép.sk/KL

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.