Tavaly történelmi sikert ért el a KFC Komárom csapata, amikor 40 év után újra feljutott a szlovák II. ligába. Most, az 1977-es csapat akkori eredményét felülmúlva sikerült a bennmaradás, így már második szezonjukat kezdik meg az országos bajnokságban. A „régi” csapat tagjai még ma is töretlen KFC-drukkerek, és büszkék arra, hogy egykor a mai Szlovákia területén létező második legöregebb klubot képviselhették.

 

2017-ben jubileumi találkozón vehettek részt a komáromi Spartak veteránjai, akik egy rögtönzött focimérkőzést is lejátszottak egymással, majd közösen emlékeztek az élményekre. Szombaton a lila-fehérek megkezdik a második szezonjukat a II. ligában. A hazai mérkőzésen a vezetőség szeretne kedveskedni a szurkolóknak és az egykori „nagy csapat” tagjainak is.

 

A Liptószentmiklós ellen mérkőzés félidejében kifutnak majd a pályára az 1977-es csapat tagjai, akiket információink szerint a KFC vezetősége meg is ajándékoz majd. Az alábbiakban Broczky Lászlót, a ’77-es keret csapatkapitányát kérdeztük múltról, jelenről és jövőről.

 

 hirdetes_300x300  

Broczky Lászlótól megtudtuk, hogy az akkori csapatból 14-en jelezték vissza, hogy részt vesznek majd a szombati találkozón, további két játékos jelenléte még kérdéses.

 

„Nem olyan könnyű mindenkivel napi szinten tartani a kapcsolatot, mivel sokan nem használják a ma elterjedt internetet és közösségi oldalakat.”

 

tudjuk meg a volt CSK-tól, aki azt is elmeséli, hogy a mai napig figyelemmel követik a klub tevékenységét, eredményeit.

 

Rajt előtt: Nem csak a bennmaradás a cél a KFC Komáromnál

 

„Sokan szinte minden meccsen kint vagyunk, van aki más módon is kapcsolatban van a klubbal az utánpótlásnevelés terén. A régi csapattagok talán majdnem mindegyike nyugdíjas már. Ahogy tudjuk, támogatjuk a fiatalságot, szurkolunk. Ez a vérünkben van.”

 

mondta Broczky akitől megtudjuk, hogy nagy megtiszteltetésnek érzik, hogy meghívták őket a szombati mérkőzésre.

 

„Tavaly fociztunk is, de inkább a beszélgetésen volt a hangsúly. Felelevenítettük a régi dolgokat. Régen a pályán, most az életben is támogatjuk egymást, ahol tudjuk.”

 

Kíváncsiak voltunk, milyen volt 41 évvel ezelőtt feljutni a szlovák első ligába.

 

„Mikor feljutottunk, az egy győztes csapat volt, amelyet aztán tudatosan szétvertek az akkori politikai hatalmak. Komárom helyett inkább Ógyallát erősítették, így a szezon végével ki is esett a csapat. Még ennyi idő elteltével is nehéz megemészteni, hogy nem volt lehetőségünk megmutatni, hogy oda tartozunk. Ezen kívül láttuk, hogy mindenki meg volt ijedve… Nem volt senki sem felkészülve arra, hogy a II. ligában játsszunk. Sem a játékosok, sem a vezetőség, sem a szponzorok.”

 

fotó: Körkép.sk/kl

 

2017 nyarán a magyar kormány a komáromiak számára fontos döntést hozott, amikor úgy határozott, támogatja a stadion felújítását és bővítését, valamint az utánpótlásnevelést.

 

Már hosszabb ideje nagyon nehéz helyzetben volt a klub. Ekkor jött a magyar kormány csodaszerű támogatása. Én magyar emberként csak örülni tudok annak, hogy ez a támogatás Komáromba érkezik. Érezte ezt a támogatást a pályán lévőktől kezdve a szurkolókig mindenki. Szerintem ez mindenkinek jó, egyfajta Istentől kapott ajándék, a városnak pedig történelmi lehetőség, melyet jó lenne nem elszalasztani. Habár nem tudom, hogy pontosan milyen feltételeket kell teljesíteni Magyarország felé, de magyarként örülök a lehetőségnek.”

 

Orbán megígérte: Elkészül a komáromi futballstadion. Megkezdte a felkészülést a KFC Komárom

 

Broczky László feleleveníti, hogy az elmúlt évtizedekben, pontosabban Ölveczky Ferenc óta nem volt olyan vezető a városban, aki annyira szívén viselte volna a városi szervezetek és értékek védelmét és támogatását, mint ő.

 

„Jó lenne, ha mindenki meg tudná lovagolni ezt a lehetőséget.”

 

zárta a volt csapatkapitány.

 

A KFC Komárom – Liptószentmiklós szezonnyitó mérkőzésre július 21-én 17:30 órai kezdettel kerül sor a komáromi városi stadionban. A rendezőség mintegy 1000 szurkolót vár a találkozóra, melyen a most szerveződő lila-fehér ultrák is megmutatják már hangjukat. A Körkép.sk kamerái most is ott lesznek a Komáromban, ahonnan képes-videós összeállítással jelentkezünk.

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Nyitókép: Körkép.sk/KL

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!