A múlt héten a Csallóközből távozó Marco Rossival a DAC csapata bejutott az Európa liga második selejtezőkörébe. Innentől az új vezetőedzőn, a német Peter Hyballán a világ szeme: tudja-e folytatni Rossi elkezdett munkáját, vagy ne adj’ Isten vége szakad a sárga-kékek európai menetelésének.

 

Bizakodásra adhat okot, hogy jóformán egy napnyi pihenő után a Fortuna Ligában is győzelemmel tudtak indítani a dunaszerdahelyiek. Lehet, hogy volt néhány kilátástalannak tűnő pillanat, de összességében elégedett lehetett Hyballa.

 

Szerda este megtartotta hivatalos, mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját a DAC. Ezen a német szakember beszámolt arról, miként készülnek a mai összecsapásra.

 

 hirdetes_300x300  

„Visszanéztük videónk az utolsó két mérkőzésüket. Jólszervezett védelmük van, úgy gondolom, hogy három védővel játszanak majd. Veszélyes ellentámadásaik és harcos keretük van, egyikük húzza a másikat. (…) Számolnunk kell azzal, hogy fordulatosan játszanak és veszélyesek az átmeneteik a támadásoknál. Mi négy védővel akarunk felállni. A kezdőben helyet kap Kalmár Zsolt is, a vasárnapi felállással összehasonlítva 2-3 változtatás lesz. Győzni akarunk, de fontos, hogy mérkőzésről mérkőzésre jó kapcsolatot alakítsunk ki a szurkolókkal. Igyekszünk támadó szellemben játszani, dominálni a saját pályánkon. A legjobb eredmény a győzelem. (…) Nem akarunk arra várni, hogy mit lép az ellenfél. Lehet, hogy a Dinamo is támadólag kezd. Gyors játékosaink vannak, ebből meríthetünk.”

 

nyilatkozta szerdán Hyballa, aki mellett Erik Pačinda foglalt helyet a játékosok közül.

 

„A játékosok szempontjából jobb, ha hétközben is pályán lehetnek, jól regenerálódunk. Még csak most kezdődött a liga, nem lehetünk fáradtak. Minsknek tapasztaltabb csapata van, idősebb játékosai. Megnézzük őket videón, a lehető legjobban kell felkészülnünk.”

 

nyilatkozta Pačinda, aki vasárnap már az első félidőben betalált a zólyombrézói kapuba.

 

A mérkőzés előtt megszólalt a vendégek vezetőedzője is. Sergej Gurenko szerint akár meglepetést is okozhat nekik a DAC.

 

„Láttunk a Dunaszerdahely utolsó három mérkőzését, tudjuk, hogy most volt edzőváltás. Lehet, hogy meglepetést okoz majd nekünk, hogy hogy fog játszani a DAC. Előfordulhatnak olyan dolgok, amikre nem számítunk. Mindent megteszünk, hogy jól jöjjünk ki a duplamérkőzésből, most még egyenlőek az esélyek. Remek lenne, hogy gólt tudnánk szerezni csütörtökön.”

 

mondta Gurenko Dunaszerdahelyen.

 

A sárga-kékek magyar játékosa, Vida Kristopher a mérkőzés előtt azt nyilatkozta, hogy

 

„Úgy vélem, a hazai mérkőzés dönt majd a továbbjutásról. Ha jó eredményt érünk el, nem lesz gondunk az ellenfél pályáján sem.”

 

A találkozóra ma este 21 órakor kerül sor. A mérkőzést az RTVS 2-es csatornája élőben közvetíti.

 

profutbal.sk

Nyitókép: profutbal.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!