A német kerékpáristállónak, a Bora-Hansgrohenak három alapvető célja votl az idei Tour de France előtt. Ebből Peter Sagannal köszönhetően kettőt sikerült is teljesíteni: szakaszgyőzelmeket arattat és megszerezték a zöld trikót az összetett versenyben.

 

Sagan ráadásul három szakaszon is diadalmaskodott (ez a legtöbb, az idei Touron induló kerekesek közül) és hatodszor is a zöld trikóban ért be Párizsba. Ezzel kiegyenlítette a német Erik Zabel történelmi rekordját.

 

Az egész csapatnak megköszönte

 

 hirdetes_810x300  

„Három szakaszgyőzelmünk van, miénk a zöld trikó, és merész terveinket figyelembe véve sikeresek voltunk. Szerettük volna, ha egy versenyzőnk az összetett első öt helyén belül végez, de ott nem minden úgy alakult, ahogy szerettük volna. A sportban nem lehet mindent úgy eltervezni, hogy az tökéletes legyen. Mindig közbejöhet valamilyen baleset vagy probléma. Rafal Majka (szerk. megj. az összetett 19. helyén végzett), mert róla van szó, kétszer esett a Roubaix-ba tartó szakaszon,, ami nyomot hagyott benne. Az utolsó héten viszont megmutatta, hogy erős,“ értékelt a Bora-Hansgrohe főnöke, Ralph Denk a csapat honlapján.

 

Denk a csapattagok teljesítményének értékelésénél kiemelten foglalkozott Peter Sagannal, de nem felejtett el köszönetet mondani a csapat minden tagjának.

 

„Peter hihetetlen küzdőszellemet mutatott. Főleg abban, ahogyan az esés után képes volt megőrizni a zöld trikót egészen Párizsig. Örülök annak is, ahogy a csapat tagjai a verseny során végig képesek voltak áldozatot hozni egymásért. Tényleg büszke vagyok a csapat minden tagjára. Szeretnék a mindenkinek köszönetet mondani az elvégzett munkáért, ugyanúgy a szponzorainknak a támogatásért. Azt gondolom, hogy az egész idei szezonban és a Touron is nagyon jó teljesítményt nyújtottunk és törlesztjük a belénk fektetett bizalmat“

 

tette hozzá Denk.

 

Sagan többet szenvedett, mint máskor

 

Peter Sagan, aki a hatodik zöld trikó megszerzéséért többet szenvedett, mint eddig bármikor, szintén köszönetet mondott csapattársainak. Főleg az utolsó négy szakaszon a Pireneusokban, a Col de Val Louron Azet-on küzdött óriási problémákkal, mivel bukása után nem volt teljesen egészséges.

 

 „Csapattársaim remek munkát végeztek nemcsak azokon a szakaszokon, ahol sikerült győznöm, hanem ott is, ahol a lét volt a tét. Nagyra értékelem, hogy ilyen nagy bizalom van köztünk, és kölcsönösen segítjük egymást. Csodálatos Tour de France volt az idei számunkra, jobb, mint a tavalyi,

 

– nyilatkozta Peter Sagan abora-hansgrohe.com-nak.

 

Nyitókép és forrás: Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!