Kedden délután bombaként robbant a hír, hogy Thomas Doll, aki 2013 óta vezette a Fradit, közös megegyezéssel távozik a zöld-fehér klubtól.

 

Habár Doll irányítása alatt a csapat egyszer bajnok, kétszer ezüstérmes, egyszer bronzérmes lett, valamint három Magyar Kupa-, egy Ligakupa- és egy Szuperkupa-trófeát szerzett, az európai kupaporondon nem tudott maradandót alkotni a csapattal.

 

Az i-re valószínűleg az tette fel a pontot, hogy ma este a Groupama Arénában BL-selejtező mérkőzést játszanak majd, de nem a Fradi, hanem a Mol Vidi futhat ki a pályára.

 

 hirdetes_300x300  

Szerda délelőtt az FTC hivatalosan is bemutatta Doll utódját, az ukrán foci korábbi legendás csatárát, aki kétszer is bajnoki győzelemre vitte a Dinamo Kijevet edzőként.

 

A 44 éves Szerhij Rebrov játékos-pályafutása során szerepelt a Sahtar Doneckben, a Dinamo Kijevben, az angol Tottenhamben és West Ham Unitedben, a török Fenerbahcéban, és az orosz Rubin Kazanyban is. A 90-es évek végén kiváló csatárkettőst alkottak a későbbi aranylabdás Andriy Shevchenko-val a kijevieknél és az ukrán nemzeti csapatban is.

 

A 75-szörös válogatott Rebrov 2014 óta edzősködik, irányításával kétszer nyert ukrán bajnokságot és kupát, s egyszer ukrán Szuper Kupát a Dinamo Kijevvel. 2017 januárjában ő csábította Kádár Tamást is a klubhoz.

 

Rebrov bemutatkozásában a következőket mondta:

 

Egy ideje figyeltem a csapatot, amióta felmerült, hogy idekerülök. Szeretném megköszönni Dollnak az eddigi munkát. Számomra az volt a döntő, amikor leültem Kubatov Gáborral, a vele való egyeztetés után mondtam igent. A cél az első hely és a jó nemzetközi szereplés, ezek számomra is fontos célok. Ez meggyőzött arról, hogy az egész klubnak nagy sikert akar, nem csak a felnőtt csapatnak. Itt van a legtöbb szurkoló az országban, ez is fontos szempont volt. Nem szeretnék ígérgetni, a cél az, hogy a csapat visszakerüljön oda ahová való, s a nemzetközi kupába is sikeres legyen.

 

Körkép.sk, fociclub.hu

Nyitókép: fociclub.hu

Megosztás:
Címkék: Főoldal Fradi FTC

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!