A vártnál kisebb különbséggel, 3:0-ra győzték le a szlovákok a „tartalékos” dán válogatottat szerdán Nagyszombatban.

 

A harmadik és negyedik ligás játékosokkal felálló dánok kihúzták az első 10 percet gól nélkül, ezután jegyezte Nemec a találkozó első gólját. A vendégeket nem törte meg a kapott gól, többször is veszélyes támadást vezettek, bár a szlovákok hálóőrét, Kozáčikot nem kimondottan sikerült megmozgatniuk.

 

A 37. percben Rusnák lövése a jobb alsó sarokban kötött ki, így már 2:0-ra vezettek a hazaiak. A második félidőben is megmaradt a szlovák fölény, de Weiss ordító helyzeténél hárított Haagh, a dánok kapusa.

 

 hirdetes_810x300  

A nem túl aktív szlovákok végül újabb gólt szereztek, ami valójában öngólként lett könyvelve, miután Mak beadása Fogtról pattant be saját kapujába.

 

A mérkőzés góljai:

 

 

Ján Kozák szlovák szövetségi kapitány a találkozó után csalódott volt, mivel csapata nem tudta a legjobb dán futballistákkal összemérni erejét.

 

„Azt sem tudom, hogy kezdjem. Tisztelem a dán futball, magas a minősége. A dánok felkínálták nekünk a felkészülési meccset. A játékosokkal együtt örültünk, hogy a vb-résztvevővel mérkőzhetünk meg. Azonban olyan játékosok jöttek, amilyenek. Nehéz volt beállítani a játékosokat erre a találkozóra, de úgy gondolom, hogy a győzelemre hajtottak, nyerni akartak, adtak három gól és több lehetőséget kihagytak. Az a fontos, hogy az eredményesen megcsináltuk. Nekem, mint edzőnek sokat mutatott ez a mérkőzés, habár más elképzelésem volt.”

 

nyilatkozta a találkozó után Kozák, aki arra a kérdésre is válaszolt, hogy hogy értékeli az amatőrnek számító dán játékosok szereplését.

 

„Úgy gondolom, hogy volt ott 3-4 harmincas játékos, akiken látszott, hogy a múltban kellett, hogy ligát játszanak. (…) Lehet, hogy önök azt gondolták hogy több helyzetünk lesz, én is erre számítottam. Azt gondolom, hogy normális, ha elveszik a labda, és az ellenfél a nyitott védelembe támad. Azt gondolták, hogy valamilyen cowboyok jöttek ide? A tempó nem volt gyors, de kitartottak végig. Felkészültünk rájuk, győztünk és mostantól már a következő mérkőzésen gondolkozom.”

 

zárta Kozák.

 

Gólok: 11. Nemec, 37. Rusnák, 79. Fogt (öngól)

Játékvezetők: Weinberger – Heidenreich, Kolbitsch (osztrákok), 6432 néző

Összeállítások

Szlovákia: Kozáčik – Hubočan, Škrtel (82. Gyömbér), Šatka, Mazáň – Hrošovský, Kucka (61. Greguš) – Rusnák (46. Mak), Hamšík (61. Duda), Weiss (67. Pačinda) – Nemec (46. Ďuriš)
Dánia: Haagh – Vollesen (77. Jakobsen), Johansen, D. Nielsen, Bertelsen (71. Fönss) – Bannis (46. Hunsballe), Johansson (84. Christensen) – Hoybye (61. Fogt), Gaudin, Kempel (61. Holm Sörensen) – Offenberg

 

A szlovák válogatott legközelebb szeptember 9-én, közép-európai idő szerint 15:00-kor lép pályára zártkapus meccsen Ukrajna ellen a Nemzetek Ligájában.

 

Körkép.sk, nemzetisport.hu, sport.sk

Nyitókép: sport.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!