Múlt héten szakmai találkozón vettek részt a komáromi városi képviselők valamint a KFC Komárom futballklub vezetősége és néhány szimpatizáns. A megbeszélésen, melyre a 25-ből 13 képviselő látogatott el, az első visszajelzések szerint sikerült áttörést elérni.

 

Ahogy arról korábban a Körkép.sk-n beszámoltunk, a magyar állam 1,8 milliárd forintos, mai árfolyamon számolva mintegy 5,7 millió eurós támogatást nyújtana a Komáromi Városi Stadion felújítására és bővítésére.

 

A szerződéskötés feltétele, hogy a komplexum legalább 15 évig a klub irányítása alá kerüljön. Mivel a stadion a város tulajdonát képezi, ehhez szükséges egy bérbeadási szerződés, melyet a klub 20 évre kérvényezett a városvezetéstől.

 

  hirdetes_300x300   
A lelátóra már ráfér a modernizálás. Nem csak a szurkolók, de a Szlovák Labdarúgó-szövetség előírásai miatt is, fotó: Körkép.sk

 

A képviselők még tavaly ősszel megszavaztak egy szándéknyilatkozatot, melyet a következő ülésen a bérbeadásról szóló beleegyezés már nem követett. Néhány képviselő több kifogással is élt, főleg olyan kérdések merültek fel, hogy kinek a költsége lesz a fűnyírás, az átépítés alatt mi lesz a Panoráma hotel dolgozóival, vagy hogy keletkezik-e bármilyen költsége a későbbiekben a városnak.

 

Nyáron újabb gyűlésen került terítékre a stadion ügye, de továbbra sem sikerült előre lépni. Ez a stagnáló helyzet változhat most, miután múlt héten 13 városi képviselő részvételével szakmai megbeszélés zajlott. A klubvezetés igyekezett a képviselők minden felmerülő kérdésére kielégítő választ adni, Szüllő Béla alelnök szerint pedig láthatóan az eddig kétkedőket is sikerült meggyőzni.

 

„Mindannyian megígérték, hogy a csütörtöki képviselői ülésen támogatni fogják az ügyünket. Külön örültünk, hogy az olyan eddigi kételkedők, mint például Andruskó Imre, vagy éppen Szabó Béla is nyíltan támogatásukról biztosítottak bennünket.”

 

nyilatkozta Szüllő Béla a Körképnek, akitől azt is megtudtuk, hogy a végső döntés még nem születik meg a héten, mivel két körben kell szavazni róla.

 

„Először egy szándéknyilatkozatról szavaznak a képviselők, majd ha itt összejön a többségi támogatás, akkor az októberi ülésen 3/5-ös támogatást kell szereznünk a tényleges bérbeadáshoz”

 

mondta a komáromi futballklub alelnöke.

 

A komáromi képviselők egy csoportja, a klub képviselői és szimpatizánsok a múltheti szakmai megbeszélésen. Fotó forrása: Kovács Gerzson Dávid facebook-oldala

 

Mivel az MLSZ-szel való szerződéskötés feltétele a város beleegyezése a bérbeadásról illetve az átépítés jóváhagyása, így a klub vezetősége és a szurkolók is bíznak abban, hogy még a közelgő helyhatósági választások előtt sikerül pontot tenni az ügy végére.

 

„Folyamatosan dolgozunk azon, hogy a szerződéskötéshez szükséges további igazolások, dokumentumok mind rendelkezésünkre álljanak a megfelelő formában, tehát hogy frissek legyenek (nem öregebbek 30 napnál – a szerk. megj.). Tekintve a csapat sikereit, és a kéthetente kilátogató egyre nagyobb szurkolótábort, úgy érezzük, jó lenne végre az eredményekhez igazodó hátteret biztosítani úgy a játékosoknak, mint a nézőknek.”

 

Szüllő Béla kérdésünkre elmondta, hogy a jelenlegi tribün alapjaiban véve megmaradna, de újításon esne át. Ezen kívül megemelnék a pályát, hogy a későbbiekben akár egy több napig tartó heves esőzés se okozzon gondot. Új mosdókat, büfét alakítanának ki. A főpálya fűthető lenne, a jelenlegi edzőpályára pedig a magyar támogatáson kívül a szlovák szövetségtől is kaptak pénzforrásokat.

 

„Hátul az edzőpályára kaptunk 100 ezer eurós támogatást a szlovák szövetségtől műfűre. Ezt is szeretnénk beépíteni az új komplexumba.”

 

A csapat sikere kihat a városra is. A hazai találkozókra átlagosan 1300 néző látogat ki, néhányan családostul, fotó: Körkép.sk/kl

 

A főépületen kívül U-alakban 8-soros fedett ülőrész kerülne a jelenlegi „ovál” helyére. A most kempingként működő területet is visszakérnék a várostól, mivel ott edzőpályát szeretnének kialakítani. A strandröplabda pályát is átalakítanák, helyére ujabb edzőpálya kerülne.

 

„A másodosztályban szereplő csapatunkon kívül már van női csapatunk és 11 utánpótlás csapatunk is működik, így szükségünk van a helyre”

 

mondja a klub alelnöke, akit méltán tölt el büszkeséggel a komáromi csapatok jó eredménye.

 

„Sikerült egy stabil, jó gárdát összeállítani, Olejník edző pedig minden képzeletünket felülmúlva hozza ki a legtöbbet a játékosokból. Ezen felül érezzük a szurkolók növekvő támogatását is, ami kimondhatatlan örömöt jelent a játékosoknak és a klubnak is. Az is pozitív eredmény, hogy sikereinket látva több befektető is érdeklődését fejezte ki klubunk felé. Ez egy visszajelzés, hogy jó úton haladunk.”

 

Párhuzamos univerzum? Bugár szerint nincs foci Komáromban

 

Szüllő Bélát megkérdeztük arról is, hogy mi történne, ha a képviselők mégis visszatáncolnának előzetes ígéretüktől.

 

„Nehéz erre válaszolni. A város beleegyezése nélkül végleg megakad a stadionfelújítás. Szurkolóként, és a klub egyik vezetőjeként is bízom abban, hogy erre nem kerül sor. Ugyanakkor nem titkolom, hogy több település is jelezte, szívesen látnák a magyar kormány támogatását, ha a komáromiak megtagadják. Remélem, hogy a komáromi városvezetés nem hagy veszni egy ekkora lehetőséget, mely minden szempontból pozitív hatással bírna az egész városra.”

 

A komáromi városi képviselők szeptember 13-án, csütörtökön 13 órától üléseznek, ahol többek között a városi stadion bérbeadásáról is a napirendi pontok között szerepel. A Körkép.sk a helyszínen követi az eseményeket.

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Nyitókép: körkép.sk/kl

 

Kapcsolódó cikkeink:

 

Orbán megígérte: Elkészül a komáromi futballstadion. Megkezdte a felkészülést a KFC Komárom

 

Így köszöntötte a KFC Komárom klubvezetése a legendás 1977-es csapat tagjait – Körkép.sk videó

 

Ilyen volt a KFC Komárom szezonnyitó győzelme – Hangulatvideó

 

A KFC 40 évvel ezelőtti csapatkapitánya: “Amikor feljutottunk, az egy győztes csapat volt”

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.