Pénteken, a szlovák Tipsport Liga 4. fordulójában Miskolcon mérte össze erejét a DVTK Jegesmedvék és a HKM Zólyom. Habár a zólyomiak vitték el a három pontot, a lelátón elég nagy balhét csaptak a vendégszurkolók, akik valószínűsíthetően eleve eltervezték a rendbontást.

 

„Sajnos bekövetkezett az, amire a miskolci jégcsarnok megnyitása óta, 12 éve nem volt példa: verekedés tört ki a vendégszektornál. Maszkos, az arcukat sállal eltakaró zólyomi huligánok közelharcot provokáltak, ütötték a közelükben álló hazai szurkolókat, az elválasztó kordont ledobálták a lelátóról, végül a rendőrség bevetésére is szükség volt. Sajnos láttunk a lelátón vérző arcú miskolci drukkert is.”

 

írja a jegkorongblog.hu a meccsen történt rendbontással kapcsolatban.

 

A hazai szurkolók a következőképpen írták le a történeteket:

 hirdetes_300x300  

 

„A zólyomi szektorban körülbelül 200, 20 körüli szurkoló volt fekete pólókban. Néhányan közülük – talán 10 vagy 15 – elkezdtek verekedni a biztonságiakkal, átugráltak a szomszédos szektorba, ahol gyerekek, fiúk, nők és idősebb emberek is voltak, és ütötték őket. A biztonsági szolgálat nem reagált elégségesen, mert ilyen helyzet itt eddig sose fordult elő”

 

írja az egyik szurkoló.

 

„Várnunk kellett, hogy megérkezzen a rendőrség. Amíg nem jöttek, a vendégszurkolók mindenkit ütöttek, rúgtak aki a közelükben volt. Egy rövid szünet után a rendőrség kiürítette a vendégszektort. Most mindenkit arra kérnek, hogy adják át a videófelvételeket a történtekről, hogy megkezdhessék a korrekt kivizsgálást.”

 

írta le az incidenst a közösségi hálón az egyik néző, Bán Olivér.

 

„A hároméves lányommal voltam ott a stadionban, tehát el tudják képzelni, hogy érzem most magam… Végre itthon vagyok, de voltak ott emberek, akiket fejberúgtak, folyt a vér, minden… Ez nem hokimeccs volt, hanem háború. A vendégek 4:0-ás vezetésekor történt. Nem értem.”

 

olvasható a szurkolói beszámoló.

 

A lelátókon történtek miatt a vendégek edzője, Andrej Podkonický rögtön a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elnézést kért.

 

„Ugyan nem tudom, hogy pontosan mi történt második szünetben, de a történtekért a klub nevében szeretnék elnézést kérni”

 

A zólyomi szurkolói csoport, az Ultras Zvolen facebook-oldalán reagált az incidensre. A szlovák ultrák szerint a sajtóban megjelenő hírek csak a történések egy részét írják le. Szerintük a második harmad után a szomszédos szektorban ülő szurkolók kezdték el provokálni őket.

 

 

A történtek után a DVTK hivatalos közleményt adott ki, melyet változtatás nélkül közlünk:

 

A mérkőzést megelőzően a két klub egyeztetett a Miskolcra érkező szurkolók számáról, és azok habitusáról. A zólyomi szervezett szurkolói csoportok az előzetes megállapodást felrúgva, több másik klub ultra és huligán tagjaival érkezett Miskolcra, amelyek valószínűsíthetően tervezett rendbontást hajtottak végre. Az események után több vendégszurkolót a rendőrség előállított, ellenük eljárást indított.

 

Klubunk és a zólyomi Klub végtelenül sajnálja és elítéli az eseményeket, amelyek teljesen idegenek a jégcsarnokok világától, és amelyeknek semmi köze a sporthoz és ahhoz a közreműködéshez, amivel a Tipsport Liga csapatai nekiláttak a szezonhoz. Klubunk mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy hasonló események a jövőben ne következhessenek be sem Miskolcon, sem pedig az idegenben lejátszott mérkőzéseken.

 

Ezért arra a nehéz elhatározásra jutottunk, hogy megkérjük tisztelt szurkolóinkat, hogy ne utazzanak el a vasárnapi Detva elleni mérkőzésre. A Zólyom mellett található településen, nagy esély mutatkozna arra, hogy ezek az események tovább folytatódjanak. Így a Detva vezetését is arra fogjuk kérni, hogy ne értékesítsenek vendég belépőket a mérkőzésre.

 

A klub a szurkolók együttműködését kéri a rendbontásról készült fotók és videófelvételek továbbításában. Bővebb információ a klub honlapján érhető el.

 

sport.sk, dvtk.eu

Nyitókép: sport.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!