Videó: Így nyerte meg 30 évvel ezelőtt Egerszegi Krisztina első olimpiai aranyát - Körkép.sk
Mindennapjaink

Videó: Így nyerte meg 30 évvel ezelőtt Egerszegi Krisztina első olimpiai aranyát

Napra pontosan 30 évvel ezelőtt rendezték  meg a szöuli nyári olimpián a 200 méteres női hátúszás döntőjét, melyen magyar színekben, az akkor mindössze 14 éves Egerszegi Krisztina az egész világot maga mögé utasította.

 

Az egész olimpia és az úszóversenyek addigi történéseinek egyik szenzációját jelentette a 24. nyári olimpián Egerszegi Krisztina három nappal korábban 100 háton szerzett ezüstérme, így az, hogy a hosszabbik távon a második legjobb idővel került a döntőbe, már a figyelem középpontjába helyezte a 14 éves magyar lányt – írja a nemzetisport.hu.

 

Miután harminc évvel ezelőtt szeptember 25-e vasárnapra esett, így minden magyar a rádió vagy a televízió előtt ült, és drukkolt “Egérkének”.

 

Egerszegi Krisztina a magyar sport történetének egyik legnagyobb bajnoka, s a világ úszásának korszakos alakja lett, az alábbi két közvetítés legemlékezetesebb mondataiból pedig szállóigék lettek, hiszen kinek ne lábadna könnybe a szeme, amikor azt hallja, hogy „hát, ilyen nincs, ilyen nincs és mégis van!”

 

 

Török László közvetítése a Magyar Rádióban:

 

 

nemzetisport.hu

Nyitókép: nemzetisport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket