Ahogy arról korábban beszámoltunk, a DVTK Jegesmedvék és a HKM Zólyom jégkorongmérkőzés közben a zólyomi szurkolók felforgatták a lelátókat, mikor a szomszédos szektorban tartózkodó hazai szurkolókra támadtak. A miskolci klub biztonsági emberei csak késlekedve tudták megfékezni a felfordulást, több érintettet azonban sikerült előállítania a rendőrségnek a rendbontás miatt.

 

A hazai szurkolók közül többen megsérültek. A rendezők és a nézők is teljesen értetlenül álltak a történtek előtt, hiszen a zólyomiak akkor már 4:0-ra vezettek, és szinte borítékolható volt a győzelmük. Épp ezért nem számítottak ilyen agresszív fellépésre a vendégszurkolóktól.

 

A miskolci klub először arra kérte szurkolóit, hogy a további lehetséges atrocitásokat elkerülendő ne kísérjék el a csapatot a pár nappal későbbi Gyetva elleni meccsre – Zólyom közelsége miatt. Végül a gyetvai klub meggyőzte a Jegesmedvéket, hogy nem korlátozzák szurkolóikat.

 

 hirdetes_810x300  

Szlovák ultrák balhéztak Miskolcon a hokimeccsen, senkit sem kíméltek

 

Ahogy azt várni lehetett, a Szlovák Jégkorong-szövetség Fegyelmi Bizottsága is ítéletet mondott az ügyben. A bizottság határozata szerint a DVTK Jegesmedvék Miskolc 7000 eurót, a HKM Zólyom pedig 1500 eurót köteles bírságként kifizetni.

 

„Úgy értékeltük, hogy a mérkőzés szervezője minimalizálhatta volna a kihágás mértékét, ha gyorsabban reagál. A Szervezőszolgálat nem reagált erőteljesen és azonnal. A hazai szervezőknek ki kellett volna üríteniük a vendégszektort már akkor, mikor az első konfliktusra sor került a büfé környékén. A rendőrök készenlétben voltak a jégcsarnok előtt, a klubból egy személy azonban későn hívta őket beavatkozni.”

 

nyilatkozta a szlovák Sport napilapnak a Fegyelmi Bizottság elnöke Rastislav Jakubovič. A jelek szerint a magyarországi klub a bírság összegét az azonosított rendbontókon szeretné behajtani.

 

Miskolci hokibalhé: Ma Gyetván lépnek pályára a Jegesmedvék, várják a szurkolókat is

 

Jakubovič szerint a DVTK képviselői megerősítették, hogy lépéseket tettek annak érdekében, hogy a jövőbeni hasonló incidenseket elkerüljék.

 

„Az ideiglenes korlátokat stabilak váltották fel és a biztonsági szolgálat minőségén is javítottak”

 

mondta a bizottság elnöke.

 

Ezen kívül a miskolciak úgy döntöttek, hogy szigorítják a vendégszurkolók beléptetését is a mérkőzésekre. A vendégszektorba csak személyigazolvánnyal lehet jegyet váltani, ezen felül minden szurkolónak bele kell egyeznie az arc- és hangregisztrálásba a stadionba való belépés előtt.

 

A szövetség fegyelmi bizottsága az Ultras Zvolen (Zólyomi Ultrák) szurkolói csoport számára még az incidens után megtiltotta a haza mérkőzések látogatását az ügy kivizsgálásáig. A klub vezetése 1500 eurót köteles kifizetni a szurkolók rendbontása miatt, „mivel a klub a felelős a saját szurkolóiért” – tisztázta Jakubovič.

 

A rendbontás után a magyar rendőrök 9 szlovák és egy magyar állampolgárt azonosítottak, akik felett a magyarországi szervek fognak ítéletet mondani.

 

tvnoviny.sk, Körkép.sk

Nyitókép: blikk.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!