Október 11-én a komáromi városi képviselők jóváhagyták a stadion bérbeadási szerződését, amely a legfontosabb előfeltétele volt annak, hogy a magyar kormány által jóváhagyott több mint 5 millió eurós értékű beruházás megérkezhessen a helyi futballklubhoz.

 

Ahogy azt a Körkép.sk-n is nyomon követtük, hosszú hónapokig tartó huzavona után a komáromi képviselők szeptemberben egyhangúlag megszavazták azt a szándéknyilatkozatot, mely a stadion, és a hozzá tartozó épület- és telekrészek bérbeadásának előfeltétele volt.

 

Az ezt követő időkben a KFC vezetése és a városi bizottságok összehangolták a bérbeadási szerződésben foglaltakat, hogy az mindkét fél számára megfelelő legyen.

 

 hirdetes_810x300  

Az októberi városi képviselőgyűlésen már a kész bérbeadási szerződést szavazták meg a honatyák, majd megtörtént a szerződés aláírása is. A város részéről Stubendek László polgármester és Keszegh Béla alpolgármester szignózták a fontos dokumentumot, míg a KFC részéről Baráth György klubelnök és Szüllő Béla alelnök látták el aláírásukkal a szerződést.

 

A mindkét fél számára fontos esemény után a Körkép.sk Szüllő Bélát kérdezte a hogyan továbbról.

 

A témában megjelent korábbi írásaink itt olvashatók el

 

Ahogy azt Szüllőtől megtudtuk, a Magyar Labdarúgó Szövetséggel kötendő szerződéshez a klubnak különféle hivatali igazolásokat és a stadion bérleti szerződését kell csatolni. Mivel az illetékes hivatalok már kiállították a megfelelő dokumentumokat, így már csak a bérlet elintézése volt hátra.

 

„Hétfőn vagy kedden már szeretnénk minden mellékletet elküldeni az MLSZ-nek. Bízunk benne, hogy ezután sor kerülhet a szerződéskötésre is köztünk”

 

mondta Szüllő, aki arról is beszélt, hogy a készülő komplexum látványtervét a KFC készíttette, a kivitelezés konkrét formája azonban egyelőre nem tisztázott.

 

„Több jelentkező is van, olyanok is, akiknek már rendelkeznek referenciákkal a stadionépítés területéről. Egyelőre azonban a szerződéskötésre koncentrálunk, egyszerre csak egy lépést szeretnénk megtenni előre.”

 

Szüllő szerint a következő negyedév arról szól majd, hogy minden engedélyeztetést és papírmunkát elvégezzenek, utána pedig jöhet maga a kivitelezés.

 

„Szeretnénk, ha legkésőbb 2020-ig elkészülne az egész beruházás. Bízunk benne, hogy mellénk áll a szerencse és nem húzódik el jobban”

 

Felmerül a kérdés, hogy az építkezés alatt hol tudnak majd edzeni a KFC csapatai, valamint az A-csapat hol játszhatja majd le mérkőzéseit.

 

„Több környékbeli településsel is felvettük a kapcsolatot. Bízunk benne, hogy az edzéseket sikerül majd a közelebb eső községek sportpályáin megoldani. Ami az A-csapat mérkőzéseit illeti, itt már bonyolultabb a helyzet. A saját stadionunk jelenlegi formájában csak a szövetség külön engedélyével használható a szezon végéig. Amennyiben jövőre megkezdődnének a munkálatok, úgy valószínűleg Ógyallán lenne az átmeneti otthonunk. A polgármester asszony is szívesen fogadna bennünket.

 

Ugyanakkor tény, hogy meg kell felelnünk a szövetség elvárásainak is, így keresnünk kellene egy olyan stadiont, amely megfelel a megkötéseknek. Ebben az esetben a két, hozzánk távolságban legközelebb fekvő, az elvárásokat is teljesítő stadion a nyitrai és a dunaszerdahelyi. Még nem bocsátkoznék találgatásokba, hiszen egyelőre nem kezdeményeztünk senkivel sem tárgyalásokat ebben az ügyben.”

 

Szüllő Bélától afelől is érdeklődtünk, hogy a közel egy évig tartó huzavona után szerinte mivel sikerült felgyorsítani a bérleti szerződés nyélbeütését.

 

„Tényleg csak találgatni tudok. Feltételezem, hogy belátták, hogy a beruházással a város legalább akkora hasznot húz hosszú távon, mint a klub. Ugyanakkor azt is elképzelhetőnek tartom, hogy csapataink mutatott teljesítménye is meggyőzte őket arról, hogy a város részéről sem hiábavaló a befektetés.”

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Nyitókép: Komjáthy Lóránt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.