A magyar válogatott hétfőn megkezdte összetartását az észtek elleni csütörtöki és a finnek elleni vasárnapi Nemzetek Ligája-mérkőzés előtt. Az edzőtábor első napján Marco Rossi szövetségi kapitány és Nagy Ádám, a válogatott Bolognában légióskodó középpályása vett részt a válogatott sajtótájékoztatóján – írja az mlsz.hu.

 

Marco Rossi egy UEFA-eltiltás miatt csak a nézőtérről figyelheti a csütörtöki találkozót, ezzel kapcsolatban a sajtótájékoztatón elmondta: Cosimo Inguscio helyettesíti majd a kispadon, de a távolléte a többi stábtagtól is extra erőfeszítést kíván majd meg.

 

– Nem lesz probléma a hiányomból, nagyon bízom munkatársaimban, meg fogják oldani a feladatot. Ismerjük az észtek játékát, a legfontosabb, hogy ne kövessük el ugyanazokat a hibákat, mint az első mérkőzésen. Szeretnénk jobb eredményt elérni, mint a tallinni mérkőzésen, erre és a finnek elleni találkozóra is egyértelműen a három pont megszerzését tűztük ki célul. Szeretnénk minél előbb végezni a csoportban, de ennél is fontosabb, hogy visszanyerjük a szurkolók bizalmát, ehhez két győzelem segíthetne hozzá bennünket

 

– fogalmazott a kapitány.

 hirdetes_400x285  

 

Marco Rossi hozzátette: amikor az észtek elleni mérkőzést követően elégedetlenségét fejezte ki néhány játékos teljesítményével kapcsolatban, elsősorban a megfelelő motiváció hiányára gondolt, ezen a területen mindenkitől a maximumot követeli meg az előttünk álló mérkőzéseken, a motiváció ugyanis a harci kedvre és a koncentrációra is hatással van.

 

Magyar labdarúgó-válogatott – Dzsudzsák és Böde visszatér, Rossi bekeményít

 

Újságírói kérdésre a szövetségi kapitány elárulta: amennyiben Dzsudzsák Balázs kezdő lesz az előttünk álló mérkőzéseken, ő viselheti a csapatkapitányi karszalagot, ha nem, Szalai Ádámé lesz ez a szerep.

 

– A válogatott sokat profitálhat abból, hogy két ilyen erős vezető is rendelkezésre áll, mint Dzsudzsák és Szalai

 

– fogalmazott Marco Rossi.

 

Hoppá! Marco Rossi kétmeccses eltiltást kapott az UEFA-tól

 

Nagy Ádám kiemelte, hogy a csütörtöki mérkőzésen koncentráltabban kell futballoznia a csapatnak, mert a Tallinnban kapott három gól egyaránt figyelmetlenségből született.

 

– A nemzetközi porondon három kapott góllal nehéz győztesként távozni a pályáról. Mindhárom gól dekoncentrációból született, ezen dolgoznunk kell a következő napokban. Ha egységesek leszünk, segítünk egymásnak, beszélünk a pályán, akkor ezeket a gólokat el tudjuk kerülni a következő mérkőzéseken. Szeretnénk minél jobb helyen zárni a Nemzetek Ligájában, a maximális pontszám megszerzését tartjuk szem előtt. A pontok megszerzése mellett fontosnak tartjuk, hogy elnyerjük a szurkolók bizalmát, és javítsunk a válogatott megítélésén, ami az Európa-bajnokság óta jelentősen gyengült

 

– fogalmazott Nagy Ádám.

 

mlsz.hu

Nyitókép: mlsz.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!