Nyitókép: fclokomotiva.sk

 

Frissítve 2018. december 6., 9:23

 

Néhány hete vette kezdetét a téli szünet a szlovák másodosztályban, a Lokomotíva Kassa pedig bejelentette, hogy a második legmagasabb osztályból visszaléptetik a klub A-csapatát. Mivel a klub maga nem szűnik meg, így a tervek szerint a B-csapat és a korosztályos keretek tovább működnek majd.

 

A hírről Peter Daduľák kassai klubelnök sajtóközleményben értesítette a nyilvánosságot azzal, hogy a Szlovák Labdarúgó Szövetséget is informálta a lépésről.

 hirdetes_810x300  

 

Daduľák anyagi okokra hivatkozva lépteti vissza a csapatot, mivel nem tudják finanszírozni a működést, ráadásul a csapat a tabella utolsó előtti helyén áll a kiesőzónában.

 

A klubelnök szerint hiába hitegetne bárkit is, csak tovább növelné az adósságokat, ha megvárnák a szezon végét. A keretet sem tudnák miből erősíteni, így pedig aligha tudnák benntartani magukat a másodosztályban.

 

Nem ez az első eset, hogy egy kassai klub anyagi nehézségek miatt nem tudja teljesíteni a bajnokságot. Emlékezhetünk rá, hogy 2017-ben szintén egy kassai csapat, az azóta megszűnő VSS pénzhiánya miatt indulhatott végül a Nyitra csapata a Fortuna Ligában.

 

Ki fog játszani az új stadionban?

 

Érdekes adaléka a történetnek, hogy komoly állami támogatással most kezdték meg egy új stadion építését Kassán. A város 8 millió eurónyi 10 évre szóló kedvezményes hitelt kapott a Pénzügyminisztériumtól, 4 millióval pedig az Oktatásügyi Minisztérium támogatta a projektet.

 

Az építkezést 2018 év elején kellett volna megkezdeni azzal, hogy egy UEFA 4-es kategóriájú stadion épül hozzávetőlegesen 18,5 millió euróból. Mivel a hiányzó pénzösszeget nem tudták előteremteni, így első körben egy UEFA 3-as stadion épülhet majd. A közbeszerzési eljárás nyerteseként az AVA-Stav Galanta és az OHL ŽS SK, a. s., Bratislava 14,115 millióért kivitelezheti az első szakaszt, majd további 2,935 millióért a 2., 2,42 millióért pedig a harmadik szakaszt.

 

Az első szakasz befejezése után körülbelül 5-6 ezer férőhelyes lesz majd az új aréna. A hiányzó pénzt külső forrásokból igyekeznek majd biztosítani.

 

 

A komáromiaknak már nem kell Kassára utazni

 

A kassaiak visszalépésével így megvan a liga első kiesője, a szezon végén pedig további három klub csapata csúszik majd le az alacsonyabb osztályú bajnokságba. A jelenlegi állás szerint Tőketerebes (Trebišov), Bártfa (Bardejov) és Héthárs (Lipany) búcsúzna az országos bajnokságtól.

 

A Szlovák Labdarúgó Szövetség egyelőre nem nyilatkozott az ügyben, így még nem tisztázott, hogy a kassaiak kiesése pontosan milyen változásokat, lépéseket von majd maga után. Annyi azonba biztos, hogy átrendeződnek majd a pontszámok a kassai eredmények törlése után.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!