Nyitókép: fcdac.sk

 

Ľubomír Šatka néhény hete tartó kálváriája szombaton talán végleg lezárult, mégpedig egy 3 pontot érő góllal. A DAC védője saját elmondása szerint tanult a hibáiból és nem szándékozik őket újra elkövetni.

 

November elején a Nyitra elleni győzelem után a pozsonyi éjszakában keveredett verekedésbe a DAC fiatal játékosa, az első hírek szerint pedig sérülései alapján idén már nem szabadott volna pályára lépnie. Habár Šatka később cáfolta, hogy olyan mértékű sérüléseket szenvedett volna, mint amiről a lapok beszámoltak, az tény, hogy az orvosok nem igazán támogatták, hogy játszon.

 

„Nem épp a legkönnyebb időszakon vagyok túl. Az orvos azt mondta nekem, hogy rizikós kimenni a pályára a mérkőzéseken, de le akartam gyűrni ezt a veszélyt és segíteni a játékostársaimnak. Kihagytam egy meccset valami miatt, ami nem történhetett volna meg velem. Köszönetet akarok mondani az öltözőbeli fiúknak és a klubban lévő embereknek, sokat segítettek nekem”

 

 hirdetes_810x300  

nyilatkozta az év utolsó bajnokija után Šatka a ProFutbal.sk-nak.

 

Šatka góljával, győzelemmel zárta az évet a DAC

 

A Trencsén és a Zsolna elleni döntetlenek mélyítették a pontszámbeli szakadékot az első helyen álló Slovan és a második DAC között, és sokáig úgy nézett ki, hogy a Szered elleni bajnokin sem sikerül csak egy pontot szerezni. Azonban úgy látszik, hogy Ľubomír Šatka pontot tudott tenni  saját történetének e rossz fejezete végére és egy győztes góllal hálálta meg a belé fektetett bizalmat.

 

„Csodálatos érzés volt. Lőttem már valamilyen gólt a ligában, de ez határozottan fontosabb volt. Megjátszottunk egy rögzített helyzetet, amit nem sikerült kihasználnunk, de azt mondtam magamnak, hogy ott maradok a támadósorban. Nem akartam visszamenni a védelembe, be kell ismernem, ogy már fáradt is voltam. Ott maradtam a veszályzónában és Maksym egy kiváló labdát küldött oda nekem.”

 

írta le a győztes gól körüli körülményeket a védő, aki három mérkőzés óta csak fogvédővel játszik, ami némi nehézséget okoz neki a légzésben.

 

„Csapatként harcoltunk, és csak  jókor voltam jó helyen. Kibékültem a múlttal, ami történt, megtörtént. Már csak előre tekintek”

 

zárta Šatka.

 

profutbal.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!