Nyitókép: profutbal.sk

 

Ahogy arról korábban a Körkép.sk-n is beszámoltunk, a szlovák másodosztályban szereplő Lokomotíva Kassa csapatát a klub tulajdonosa visszalépteti a bajnokságból, mivel elmondása szerint nem tudja miből finanszírozni az A-csapat működését.

 

Mivel a csapat visszaléptetése negatív hatással lenne az utánpótláscsapatokra is, néhány játékos, edző és a szurkolók – ki-ki a maga módján – jelezték, hogy segítenének benntartani a csapatot a bajnokságban.

 

Először az A-csapat néhány tagja, köztük a kapitány, jelezte, hogy hajlandóak alacsonyabb fizetésért is játszani, hogy az utánpótlásnevelés ne lássa kárát a csapat bajnokságból való kiléptetésének. A hírek szerint a jelenlegi A-csapat 5-6 tagja vállalná ezzel a feltétellel, hogy továbbra is játszik.

 hirdetes_810x300  

 

Az elképzelésük szerint az U19-es csapat néhány ügyesebb tagját is behívnák a felnőtt keretbe, sőt, volt olyan utánpótlásedző is, aki jelezte, akár ő is hajlandó felhúzni a stoplis cipőt, csak hogy ezzel megmentsék az utánpótlásnevelést.

 

Máris megvan az első biztos kieső a szlovák másodosztályban: Visszaléptetik a kassai csapatot

 

Sok srác biztosan abbahagyná a focit

 

Az U19-es csapat edzője, Milan Miklušičák szerint nem volt egyszerű felküzdeni a fiatalokat a legmagasabb osztályokba, a lesorolásukkal pedig elképzelhető, hogy elhagynák a klubot.

 

„Nagy kár lenne elveszíteni 250 gyereket. Néhányan, természetesen, átmennének más klubokhoz, de sok srác biztosan befejezné a focit”

 

figyelmeztetett Miklušičák, aki bízik abban, hogy a Szlovák Labdarúgó Szövetség még eltörölheti az A-csapat visszaléptetését.

 

„A klubban beszélgettünk már arról, hogy menthetnénk meg. Van itt 5-6 játékos az A-csapatból, akik hajlandóak folytatni szerényebb körülmények között is. Ezen kívül vannak ügyes fiataljaink, akik már az A-csapatban is játszhatnának, de minden a tulajdonos kezében van. Tudjuk, hogy nagyon nehéz a helyzete”

 

tette hozzá az utánpótlásedző, aki akár saját maga is elővenné a már szögre akasztott stoplis cipőt. Hasonló véleményen van a többi utánpótlásedző is, élükön Martin Hloušekkel.

 

„Én nyíltan megmondtam a vezetésnek, hogy hajlandő vagyok játszani fizetés nélkül is. Segíteni akarunk a klubnak végigjátszani a bajnokságot és nem eldobni azt, amit közösen kiépítettünk. Nagyon szomorú az egész, mivel a gyerekeknek szükségük van a motivációra. Ha befejezi az A-csapat, el akarnak majd menni. És ez nem lenne jó.”

 

mondta Hloušek.

 

Szlovák másodosztály: Törlik a visszalépő kassai csapat eredményeit

 

A szurkolók sem tétlenkednek

 

A kassai Loki szurkolói sem tétlenkednek, a maguk módján ők is igyekeznek segíteni, épp ezért nyitottak egy transzparens számlát, amelyre gyűjtik a pénzt, amelyet az A-csapat másodosztálybeli szereplésére lehetne fordítani, hogy végig tudják játszani a szezont.

 

Ráadásul nem állnak meg itt, már fontolgatják, hogy létrehoznak egy polgári társulást, amely szerintük bizonyos körülmények köztt akár a klub vezetését is átvehetné.

 

„Mi együtt vagyunk a Loki – ez a mondat valamiféle jelképévé vált klubunknak. Most itt az esély megmutatni, hogy ez nem csak egy frázis.”

 

mondják a szurkolók, akiknek célkitűzései között szerepel, hogy megszólítsák a vállalkozókat is a klub támogatása érdekében.

 

A szurkolók, edzők és játékosok hozzáállása láthatóan meghatotta nem csak a kassaiakat, hanem a többi régióban élőket is, több olyan kommenttel is találkozni, hogy pozsonyi vagy épp nagyszombati szurkolóként, edzőként támogatja valaki a Lokit. Cikkünk megjelenéséig közel 3000 eurót sikerült összegyűjteniük a szurkolóknak.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!