Nyitókép: fortunaliga.sk

 

A Fortuna Liga őszi fordulóinak legjobb 11-ébe négy-négy DAC és Slovan játékos került be, míg a tabellán utánuk következő Zsolna, Rózsahegy és Szered 1-1 játékost „adott” a top-kezdőbe.

 

A tabella első 5 helyezettjének játékosaiból állt össze a Fortuna Liga legjobb tizenegye, melyet a hivatalos statisztikák alapján állítottak össze, tehát nem játszott közre népszerűség, vagy szavazás.

 

A Ligás Klubok Uniója által közzétett eredmények szerint a zsolnaiak hálóőre bizonyult a legjobbnak a kapusok közül. 16 lejátszott meccsből hatszor sikerült bekapott gól nélkül zárnia.

 hirdetes_300x300  

 

Martin Poljovka, edző értékelte az egyes játékosokat is.

 

„Az eredmény tükrözi a csapatok eredményeit, hisz a Slovan és a DAC dominált a versenyben ősszel. Ráadásul Eric Davis az oroszországi vb-n is szerepelt, ami mindent elmond”

 

A támadók között Bayo és Šporar végzett az élen.

 

„Mind a ketten sztárok és nagyon pozitív a hatásuk a Fortuna Ligában, az ő jelölésük az Ősz Tizenegyébe teljesen megérdemelt”

 

mondta Poljovka.

 

Ľubomír Šatka „éjszakai kihágásai” ellenére hozta formáját a DAC-nál, ha nem így lett volna, Peter Hyballa minden bizonnyal nem is engedte volna őt a pálya közelébe.

 

Kalmár Zsolt remek évet tudhat maga mögött. A DAC-ban nyújtott jó teljesítménye hatására újra kapott behívót a magyar válogatottba is, ahol ugyancsak megmutatta harcos habitusát, mely üde színfoltja volt az újjáépülőben lévő nemzeti együttesnek.

 

forrás: fortunaliga.sk

 

fortunaliga.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!