Nyitókép: profutbal.sk

 

Ahogy arról korábban a Körkép.sk-n is beszámoltunk, Timotej Záhumenský volt idén az első játékos, aki – egyelőre átmenetileg – távozott a DAC csapatától. És ha már elment, akkor beszélt is távozása okairól a szlovák sajtónak.

 

A ProFutbal.sk szlovák nyelvű sportportálnak nyilatkozva elmondta, hogy távozásának legfőbb oka a kevés játéklehetőség volt.

 

„Ez volt a fő indok, amiért a kölcsönjáték mellett döntöttem. Egyenesen Hrnčár edző szólított meg, ami nagyot nyomott a latban, hogy a Karviná ajánlatát részesítsem előnyben a többi ajánlattal szemben. Fél éves vendégjátékon vagyok itt opciós elővásárlási joggal.”

 

 hirdetes_400x285  

nyilatkozta Záhumenský, aki semmiképp sem szeretett volna Dunaszerdahelyen maradni jelen körülmények között.

 

„El akartam menni innen, mivel az őszi szezon során nem kaptam elegendő lehetőséget”

 

Záhumenský cseh csapathoz került kölcsönjátékra

 

Tavaly a téli átigazolási időszakban a ViOn Aranyosmarót csapatától lépett át a DAC-ho, Marco Rossi irányítása alatt pedig rendszeresen a kezdőcsapatban szerepelt. Tavasszal 13 bajnoki meccsen 910 percet volt a pályán. Peter Hyballa érkezése után több, addig alapembernek számító játékos találta magát a kispadon, köztük az Újbányáról származó Záhumenský is.

 

„Az edzővel utoljára nyáron beszéltem, azóta nem. Aki ismer engem, az tudja, hogy az edzéseken mindig maximálisan dolgoztam. Vártam a lehetőségre, de az nem jött. Bár novemberben pályára léptem néhány meccsen, az nem volt elegendő arra, hogy tovább maradjak”

 

folytatta a ballábas védő, aki ősszel csak három mérkőzésen töltött több mint egy félidőt a pályán.

 

„A jelenlegi edzőnél nem akartam maradni”

 

emelte ki Záhumenský, aki a foci mellett a Besztercebányai Bél Mátyás Egyetem közgazdászhallgatója. A fiatal játékos azt azért hozzátette, hogy nem akarja felégetni maga mögött a Csallóközbe visszavezető hidakat.

 

„Nehéz megmondani, hogy mi lesz fél év múlva. Bármi megtörténhet, soha ne mondd, hogy soha.”

 

DAC-körkép: Távozókról már hallani, érkezőkről még nem

 

profutbal.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!