Benedek
  • HUF: 313.77
  • USD: 1.14
  • 4 °C
  • 19 °C
sport

Történelmi magyar siker a rövidpályás gyorskorcsolya Eb-n

Nyitókép forrása: a Hunskate – Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség facebook-oldala

 

Bánhidi Ákos csapatmenedzser teljes elégedettséggel értékelte a magyar versenyzők szereplését a hollandiai Dordrechtben vasárnap befejeződött rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon. A válogatott 4-4 arany- és ezüstéremmel, s egy bronzzal az éremtáblázat élén végzett.

 

“Ugyan nincsenek tengerentúli és ázsiai versenyzők, de vannak jó európai gyorskorcsolyázók, akiket le kellett gyűrni és ezt a feladatot most mi sikerrel teljesítettük”

 

– jelentette ki a sportvezető.

 

Liu Shaolin Sándor összetett Európa-bajnoki címét kifejezetten komoly eredménynek nevezte, amelyért nagyon régóta küzdenek.

 

“Azért a végén kellett számolgatni, mert voltak olyan forgatókönyvek, hogy az oroszok borsot törhetnek az orrunk alá, de a fiúk tökéletesen végrehajtották az eltervezett taktikát a 3000 méteres szuperdöntőben”

 

– mondta Bánhidi, aki kiemelte, az öt férfi számból csupán 1000 méteren nem született magyar aranyérem. A vasárnap elbukott fináléval kapcsolatban viszont jelezte, az orosz Szemjon Jelisztratovnak szombaton kevesebb dolga volt mint Liu Shaolinnak, így frissebbnek bizonyult, s emiatt előzhette meg a magyar világklasszist az utolsó körben.

 

Forrás: a Hunskate – Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség facebook-oldala

 

Az olimpiai bajnok férfi váltó diadala kapcsán megjegyezte, bármily furcsa, ez a sportág első Eb-aranyérme ebben a számban.

 

“Liu Shaoangot az első két futamban pihentettük, azaz tudtuk keverni a kártyákat” – fogalmazott a szakember, aki szerint otthon is vannak olyan versenyzők, akik komoly potenciált jelentenek.

 

“Nagyon örülök a női váltó bronzérmének is, mert nagy lendületet adhat. Ezzel nem feltétlenül kalkuláltunk, de a rövidpályás gyorskorcsolyázás sok érdekességet produkál, a hétvége folyamán pedig a szerencsésebb arcát mutogatta felénk”.

 

Bánhidi azt leszögezte, a szerencse ellenére – az elődöntőben és a fináléban is elesett két rivális – a női csapat teljesítménye megsüvegelendő, mert “ott kellett lenni minden méternél, különben nem lehetett volna meglovagolni ezt a szerencsét”.

 

Forrás: a Hunskate – Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség facebook-oldala

 

A négy-négy arany- és ezüst-, valamint egy bronzéremmel az éremtáblázat élén végzett a magyar csapat, amely eredményesség tekintetében és érmek számában is rekordot döntött, Liu Shaolin pedig három arannyal és két ezüsttel a kontinensviadal legeredményesebb versenyzője lett.

 

“Mindig írnom kell beszámolókat, az elmúlt négy évben majdnem egy A4-es oldalt írtam tele történelmi sikerekkel. Ez is odakerül”

 

– zárta szavait Bánhidi.

 

A sportág versenyei február elején folytatódnak a drezdai és torinói világkupaversenyekkel, a szezon pedig március elején a szófiai világbajnoksággal zárul.

 

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket

Megosztás