Nyitókép: fcdac.sk

 

Szombaton 16 órától történelmi mérkőzés veszi kezdetét Dunaszerdahelyen, ahol a tavaszi szezonrajtot stadionavatóval kötik össze. A szervezők egésznapos programokkal várják a szurkolókat. A város és a Felvidék magyarjainak szíve ma sárga-kékbe öltözött. A találkozóra talán még egy húszezres stadion is megtelt volna, akkora volt az érdeklődés, a klub pedig országos szinten is kiemelkedő számú, több mint 5000 bérletet adott el a meccs előtt.

 

A stadionavató már önmagában is elég lehetett volna a teltházhoz, azonban a tény, hogy az örök rivális Slovannal kezdenek a dunaszerdahelyiek, még inkább fokozta az érdeklődést és az indulatokat is. A találkozó rizikós minősítést kapott, a várost ellepték a rendőrök, a pozsonyi szurkolók több mint 600 jegyet kértek a házigazdáktól – hogy mennyi ideig maradhatnak a stadionban, az attól függ, hogy mennyire tartják majd be szabályokat…

 

Az egyébként is felfokozott hangulatra rátett egy lapáttal a DAC, mikor olyan promo-videót készített, melyben „hupikékeknek” nevezi a slovanistákat, valamint több pontos is nevetség tárgyává teszi őket. Míg a sárga-kék szurkolók jót szórakoztak rajta, addig a Slovan „óvodás viselkedésnek” titulálta az egészet.

 hirdetes_810x300  

 

“Olyanok, mint az óvodások” – A slovanistáknak nem jött be a DAC derbibeharangozó videója

 

Színes lesz a VIP-szektor

 

A DAC igencsak megadja a módját a stadionavatónak. A kezdőrúgást Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszó végzi majd el. Az elmaradhatatlan Nélküledet Tóth Attila, a Pokolgép énekese vezényli majd le. A mérkőzést élőben, a helyszínen tekinti meg a csapat egykori edzője, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi. Nem is csoda, hisz ha minden magyar játékos esélyt kap ma, akkor öt potenciális válogatott játékost is láthat majd…

 

Vida Kristopher: Remélem, lesz lehetőségem arra, hogy megmutassam magam a válogatottban

A sárga-kék játékosoknak minden szempontból fel van adva a lecke, hisz a Slovan idén 100 éves, ezért mindenképpen szeretnének bajnokok lenni, ráadásul ősszel 18 meccsen csupán 4 alkalommal vesztettek pontokat, de még így sem sikerült őket senkinek sem legyőznie. Ha ma a DAC győzne, akkor még lenne esélye arra, hogy bajnok lehessen, ellenben ha a pozsonyiak győzelmével érne véget a nap, úgy aligha lenne behozható a lemaradás.

 

„A felkészülés első napjától kezdve mindenkit ez a mérkőzés motivál, már mindannyian nagyon várjuk. Az ellenfél remek csapat, és 8 pontos előnyük van. Viszont még három mérkőzést játsszunk egymás ellen, s ezek mindegyikén a győzelemért fogunk hajtani. A Slovan ma még veretlen, de mindent megteszünk azért, hogy holnaptól ez ne így legyen. Nagyon kemény felkészülés van mögöttünk, s bízunk abban, hogy sikeresek leszünk”

 

– jelentette ki Vida Kristopher, akinek édesapja a nagy meccs előtt egy buzdító dallal készült, a Szívünk Sárga-Kék fb-csoport jóvoltából pedig videón is megtekinthető/meghallgatható.

 

 

Hyballa: Nem félünk a Slovantól

 

„Készen állunk, a játékosok egészségesek, természetesen Divkovićon és Bednáron kívül. A felkészülés ideje alatt mindenki remek munkát végzett, s a csapat kellő önbizalommal rendelkezik. Tiszteletben tartjuk a Slovan erejét, de nem félünk tőlük. Két, egymástól különböző játékstílus csap össze. Mi az általunk megszokott stílust szeretnénk mutatni, s minden azon fog múlni, hogy elég hatékonyak tudunk-e lenni”

 

–nyilatkozta Peter Hyballa vezetőedző, aki a következőképp látja az esélyeket:

 

„Szeptemberben jó mérkőzést játszottunk Pozsonyban, akkor azonban az ellenfél hatékonyabb volt. Azóta eltelt 5 hónap, mi erősebbek lettünk, s ezért gondolom, hogy nagy esélyünk van arra, hogy mi legyünk az első csapat, amely ebben a szezonban legyőzi a Slovant.”

 

Újabb rekord dől ma meg

 

A DAC általánosságban véve a legmagasabb nézőszámmal rendelkezik a szlovák ligában. A Mol Aréna eddigi kapacitása 10 226 férőhely volt, a valaha volt legmagasabb nézőszámot pedig 1986-ban mérték – 10576 fő. Ma ez a szám biztosan megdől, hiszen minden jegyet eladtak. A stadion összesen 12 525 nézőt fogad be, a hazai szektorokba (11 830 hely).

 

„Természetesen érzékeljük a hatalmas érdeklődést, s nagyon örülünk, hogy teltházas mérkőzést fogunk játszani. Az érzelmek hozzátartoznak a futballhoz, de bízom abban, hogy minden igazságos légkörben zajlik majd. Nekem és a játékosoknak csak a futballra kell majd koncentrálnunk. Labdarúgók vagyunk, s az a célunk, hogy a 11 a 11 elleni csatában erősebbek legyünk ellenfelünknél”

 

mondta a mérkőzés előtt Peter Hyballa vezetőedző.

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzése az élvonalban:

2017.08.13. – Slovan-DAC 1:1, gólok: Mareš – Pačinda, 3022 néző

2017.11.03. – DAC-Slovan 2:1, gólok: Pačinda, Kalmár – Hološko, 10 226 néző

2018.03.18. – Slovan-DAC 2:0, gólok: Holman, Moha, 2850 néző

2018.05.12. – DAC-Slovan 0:1, gól: Božikov, 10 226 néző

2018.09.15. – Slovan-DAC 3:2, gólok: Šporar 2, Moha – Bayo, Herc, 3919 néző

 

A találkozót az RTVS és az M4 Sport is élőben közvetíti, emellett a Körkép.sk tudósítója ma is a helyszínen követi az eseményeket. Kövesse Ön is élő hírfolyamunkat, ahol sok-sok érdekességgel jelentkezünk már a találkozó kezdete előtt is! Hajrá DAC!

 

Az év meccse Dunaszerdahelyen: DAC-Slovan élőben a Körképen (Percről percre)

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: DAC MOL Aréna Slovan

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!