Nyitókép: aktuality.sk

 

Közzétette ideiglenes jelentését Emiliano Sala repülőgép-tragédiájával kapcsolatban a légi baleseteket vizsgáló brit hatóság (AAIB). Kiderült, hogy a lezuhant gépet három részre szakadva találták meg, a pilótának – akit azóta sem találtak meg – pedig minden bizonnyal nem volt érvényes engedélye – írja a nemzetisport.hu.

 

A jelentésből kiderül, hogy a gépet és Emiliano Sala holttestét harminc méterre az utolsó radarjeltől, a tengerfenéken találták meg. Mikor a gép eltűnt a radarról, körülbelül 500 méteres magasságban tartózkodott. A rádióbeszélgetések alapján az AAIB arra jutott, hogy a gép 20 másodperc alatt zuhant több száz métert, mielőtt becsapódott a vízbe.

 

Azt még nem állapították meg, hogy mi volt a lezuhanás oka, azonban a jelentésben megjegyzik, hogy négy perccel a szerencsétlenség bekövetkezte előtt kért a pilóta (David Ibbotson) engedélyt a süllyedésre rossz látási viszonyokra hivatkozva.

  hirdetes_300x300   

 

A radarjelek alapján a gép hirtelen emelkedett és süllyedt, néhány perc leforgása alatt több száz métert tett meg függőlegesen (három perc alatt süllyedt 1500 méterről 500 méter alá, majd egy perccel később már közel 800 méteren volt újra). Az utolsó rádiós bejelentkezés előtt a pilóta egy bal, majd jobb kanyart is vett, amire rövid magyarázatot is adott: „csak egy nagy foltot akartam kikerülni”.

 

Az AAIB folytatja a baleset körülményeinek vizsgálatát. Kiderült, az is elképzelhető, hogy sem a gép, sem a pilóta nem rendelkezett a megfelelő papírokkal.

 

Az AAIB által közölt felvételek a roncsról, forrás: nemzetisport.hu

 

 

nemzetisport.hu

Megosztás:
Címkék: emiliano sala

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!