Nyitókép: 24.hu

 

Roger Federer lesz Fucsovics Márton ellenfele a dubaji 2,9 millió dollár (812 millió forint) összdíjazású keménypályás férfi tenisztorna negyeddöntőjében, miután a második helyen kiemelt svájci szerdán három szettben jobbnak bizonyult a spanyol Fernando Verdascónál.

 

A nyolcaddöntőben Federer 28 perc alatt nagyon könnyed játékkal hozta az első szettet. A folytatásban azonban játéka szétesett, sok hibát vétett, így Verdasco 3-0-s előnyről különösebb erőlködés nélkül egyenlítette ki játszmahátrányát. A döntő szettben kiegyenlítődött a küzdelem, a svájci azonban 4:3-as előnyét követően brékelt, majd a nullára megnyert szervagémjével lezárta az 1 óra 34 percig tartó összecsapást.

Fucsovics (a világranglista 35. helyezettje) eddig egyszer találkozott a korábbi világelsővel, Federer (7.) 2018-ban az Australian Open későbbi győzteseként a nyolcaddöntőben három szettben (6:4, 7:6 (7-3), 6:2) nyert. A svájci klasszis a nyolcadik trófeájáért küzd Dubajban, míg karrierjének ez lenne a századik ATP-tornagyőzelme.

 

 hirdetes_810x300  

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!