Nyitókép: profutbal.sk

 

Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya személyesen közölte három korábbi vb-győztes játékosával, hogy a továbbiakban nem tart rájuk igényt a válogatottban.

 

A német szövetség közleménye szerint a Bayern München három játékosáról, Mats Hummelsről, Thomas Müllerről és Jerome Boatengről van szó.

 

„Köszönöm Matsnek, Jeromenak és Thomasnak a sok sikeres, egyedi és különleges évet, amit közösen töltöttünk”

 

 hirdetes_300x300  

– mondta Löw, majd hozzátette:

 

„Idén a 2020-as Eb-re való kvalifikáció vár ránk és ez egy világos jelzés a fiatal játékosoknak. Eljött az idejük átvenni a felelősséget”.

 

Löw a németek számára sikertelen oroszországi vb után kritikai össztűz alá került, amiért inkább a tapasztaltabb, idősebb játékosokra támaszkodott. A Nemzetek Ligája mérkőzései során már több fiatalt is behívott a keretbe, a nationalelf ennek ellenére nem tudta hozni az elvárt szintet.

 

A szóban forgó három világbajnok futballistát a Bayern Münchenben mutatott teljesítményük miatt is többen kritizálták az utóbbi hónapokban. Boateng (30) nem számít alapembernek Niko Kovac csapatában és a nyáron szinte biztosan távozik, a gárda eddigi 24 Bundesliga-meccséből csak 14-en szerepelt Hummels (30) is, Müllernek (29) pedig csupán öt gólja van a bajnokságban, ebből kettőt az első két fordulóban szerzett – írja a nemzetisport.hu.

 

Egyébként a német szövetség közleményéből úgy tűnik, hogy nem kizárt, Löw vezetése alatt (sőt, talán később sem) már nem jutnak szóhoz a nationalelfben a fenti játékosok.

 

A németek március 20-án Szerbia ellen lépnek pályára felkészülési mérkőzésen, majd négy nappal később Hollandiába utaznak Európa-bajnoki selejtezőt játszani.

 

profutbal.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.