Nyitókép: körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

Frissítve 2019.03.10., 10:28

 

A Fortuna Liga után most hétvégén több alacsonyabb osztályú bajnokságban és az országos másodosztályban is megkezdik a tavaszi idényt a csapatok. A KFC Komárom a tabella negyedik helyén várta a téli szünet végét, ami történelmi eredmény a lila-fehér klubnál.

 

A tavalyi rendkívül sikeres tavasz után nagy ambíciókkal állhattak neki a komáromiak a 2018/19-es szezonhoz. Történelmük során először sikerült nem csak feljutni, de bent is maradni a másodosztályban, ráadásul olyannyira jól sikerült elszaladniuk a kiesés réme elől, hogy eleve az első hat hely egyikét tűzték ki célul.

 

 hirdetes_300x300  

Ehhez párosult a magyar kormány nagylelkű támogatási ajánlata, melynek keretében nem csak a komáromi régió utánpótlásnevelését tudják magasabb szinten művelni, de egy új stadion képe is ott lebeg a futballszerető közönség szeme előtt. Némi huzavona után az előző városvezetés is rábólintott a stadionépítéshez szükséges bérleti szerződések aláírására, és a klub éves költségvetéséhez is hajlandóak voltak nagyobb arányban hozzájárulni.

 

Komáromban is megkezdődött a felkészülés, íme a focimenetrend

 

Ez már szinte önmagában is elég lehetne ahhoz, hogy kissé megnyugodhassanak a korábban anyagi gondokkal küszködő klubnál, a magyar kormány „karácsonyi ajándéka” viszont talán feltette az i-re a pontot, és biztosította, hogy bátrabban kereshessenek fiatal tehetségeket a csapatba a téli felkészülés alatt.

 

Szüllő Béla, a KFC alelnöke a Körkép.sk-nak nyilatkozva elmondta, hogy folyamatosan tárgyalás alatt állnak úgy az MLSZ-szel, mint a szlovák szövetséggel is a stadionépítés kapcsán. Míg a magyar oldalon a szerződéskötés, és az azt követő engedélyeztetések, majd maga az építkezés képezi a beszéd tárgyát, addig a szlovák oldalon az építkezés idején használandó átmeneti megoldással kapcsolatban várják a választ.

 

A komáromiak és a dunaszerdahelyiek karácsonyát is bearanyozta a magyar kormány

 

Amint azt megtudtuk, az új ógyallai városvezetés sem zárkózott el az elől, hogy a KFC az ottani pályát használja hazai meccseire, ehhez még szükség lesz a szlovák szövetség engedélyére is. Jelen állás szerint úgy fest, hogy a május végén záródó idényt még otthon, Komáromban töltik majd a lilák, addig pedig remélhetőleg minden elrendeződik a kulisszák mögött, hogy az őszt már máshol kelljen indítaniuk.

 

Játékosok jöttek, mentek

 

Ahogy arról korábban a Körképen is beszámoltunk, több játékosától is megvált a klub a téli szünet alatt. Távozott Lukáš Duda, Mihajilo Popovič, Szikonya Dávid Krisztián, Patrik Šurnovský, Adam Fronc és Izer Ajrulahu. A Fortuna Ligában szereplő Aranyosmarót felé kacsintgatott Mészáros András, végül azonban maradt a komáromi csapatot erősíteni.

 

A távozók helyére új és régiúj arcok is érkeztek. Krén Bálint komáromi, így nem ismeretlen a hazai szurkolók előtt sem, figyelmet érdemelnek majd az Ulaky-testvérek Erik és Dominik. Erikre emlékezhetnek a DAC-szurkolók, hisz egykor sárga-kék mezben játszott. Rajtuk kívül érkezett erősítésnek még Martin Šimko, Pinte Patrik, Šimon Kupec és Peter Ľupčo.

 

Döntetleneztek a komáromiak Bős csapatával – Képriport

 

A klub hivatalos oldalán nyilatkozva Jozef Olejník vezetőedző kiemelte, hogy

 

Ahhoz, hogy egy játékos a KFC tagja lehessen, elsősorban az egyén őszinte akarata szükséges, hogy a klubunkért játsszon. A jellembeli tulajdonságoknak és játékképességeknek meg kell felelniük az országos második vonal szabta követelményeknek. Nem különböztetem meg a játékosaimat aszerint, hogy újak-e vagy régiek. A csapatra, mint egészre tekintek, azaz a KFC KOMÁROMra.

 

Kilenc meccs, három győzelem

 

A téli felkészülés során magyarországi, szlovákiai és csehországi csapatokkal is megmérkőztek Olejník edző védencei, aki a Szlovák Labdarúgó Szövetség hivatalos oldalának adott rövid interjújában kiemelte, hogy szerencsére játékosait elkerülték a komolyabb sérülések a felkészülés során.

 

„Végigvittük az edzéstervet, amit készítettünk, de majd a verseny mutatja meg, hogy mennyire vagyunk. Elmondhatom azonban, hogy hétről hétre javulunk, lassan összeérünk az új játékosokkal. Egyre jobb és jobb”

 

nyilatkozta Olejník, aki a magyarországi Tatán eltöltött egy hetes edzőtábor alatt leginkább a csapat technikai-taktikai és mentális felkészítésére helyezte a hangsúlyt.

 

“Nem akarunk elszállni” – Szerényen készülnének a komáromi focisták a tavaszi idényre

 

Az edző és a klub vezetése is egyetért abban, hogy minimálisan a tavaly elért 6. hely megtartása a cél idén is, de természetesen küzdeni fognak azért, hogy minél jobb helyezést érjenek el.

 

Nagyon örülünk a szurkolók emelkedett érdeklődésének Komáromban és a környéken. Büszkék vagyunk arra, hogy Komáromot képviselhetjük a legnépszerűbb sportágban és becsüljük a mezt, melyet tisztességgel akarunk reprezentálni. Nagyon köszönjük az emberek támogatását a lelátókról, hiszen a látogatottság megduplázódott vagy –triplázódott. Mióta Komáromban tevékenykedek, érzem a helyiek lokálpatriotizmusát és a régióhoz fűződő szeretetét. Meggyőződésem, hogy ennek ismeretében az emberek megtalálják a módját, hogy kilátogassanak a stadionba

 

olvashatók Olejník szavai a klub honlapján.

 

A felkészülési mérkőzések eredményei:

 

Soroksár SC – KFC Komárom 0:2
FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble – KFC Komárom 3:0
KFC Komárom – Aqvital FC Csákvár 0:1
SV Horn – KFC Komárom 4:0
KFC Komárom – MOL Vidi FC II 2:2
SK Sigma Olomouc – KFC Komárom 1:2
Komárom VSE – KFC Komárom 1:3
KFC Komárom – ŠK 1923 Gabčíkovo 2:2
Puskás Akadémia FC II – KFC Komárom 1:1

 

A KFC Komárom és Pozsonyligetfalu 2018 augusztusi találkozójának körképes videó-összefoglalója:

 

A nagy rivális Ligetfalu otthonában rajtolnak

 

A tavaszt ezúttal idegenben, a Pozsonyligetfalu otthonában kezdik meg a komáromiak. A pozsonyligetfalusiak jelenleg a komáromiaktól négy ponttal lemaradva a tabella 6. helyén állnak. A lila-fehér szurkolók a szezonrajtra autóbuszos utazást szerveztek. Információink szerint az érdeklődők a klub facebook-oldalán érdeklődhetnek szabad helyek iránt.

 

A találkozót élőben közvetíti a futbalnet.sk. A találkozó után portálunkon szöveges összefoglalóval jelentkezünk.

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!