Nyitókép: reprofoto/futbalnet.sk

 

Vasárnap megkezdte tavaszi szereplését a szlovák másodosztályban a KFC Komárom. A lila-fehérek idegenben, a Pozsonyligetfalu otthonában léptek pályára.

 

A tabella negyedik helyéről vágott neki a mai küzdelemnek a komáromi gárda, mely rögtön a 10. percben emberhátrányba került, miután a játékvezető kiállította Samuel Antálekot, aki támadás közben hátulról keményen szerelte a hazaiak játékosát.

 

Az innentől tíz emberrel felálló vendégek leginkább agresszív játékkal próbáltak egyensúlyt tartani. Az első játékrészben még Nurkovič több alkalommal is sikeresen tudott szabadrúgásokat kiharcolni a hazaiak térfelén, azonban még így sem volt egyszerű dolga a Szakolcáról Pozsonyligetfalura igazoló csallóközi védővel, Szőcs Lászlóval. A hazaiak a 16. és a 35. percben is sikerrel vették be Slávik kapuját, vitathatatlanul szép gólokkal sokkolták a vendégeket.

 hirdetes_810x300  

 

Annak ellenére, hogy szinte végig emberhátrányban játszottak a komáromiak, a Pozsonyligetfalu nem tudott több helyzetet gólra váltani.

 

A mérkőzés után a futbalnet.sk-nak nyilatkozva Jozef Olejník elmondta, hogy a hazaiak megérdemelten nyertek.

 

„2:0, agresszívan kiharcolva. A széleken jobban küzdöttek. Ez döntött a mérkőzésről. A piros lap egyértelműen befolyásolta a játékot, ezután nem tudtuk kiegyensúlyozni a hazai agresszivitást a párharcokban. A második félidőben az volt a cél, hogy gyors passzokkal játszunk, javítsuk a mozgást, megpróbáljunk gólt lőni. Sajnos nem jött össze.”

 

Az idény hátralévő részével kapcsolatban Olejník kiemelte, hogy továbbra is mennek a kitűzött célok felé.

 

„Szeretnénk elsősorban lehetőséget adni a fiatal játékosainknak, hogy beépülhessenek a profi futballba. Úgy gondolom, hogy jó úton haladunk, még akkor is, ha ma kikaptunk, megyünk tovább. A versenyből még 12 forduló előttünk van, igyekszünk minél jobban versenyben maradni a többi csapattal.”

 

A mai vereség után a KFC lecsúszott az 5. helyre, innen várják a jövőheti, Máriatölgyes (Dubnica nad Váhom) elleni hazai összecsapást.

 

A találkozót élőben közvetítette a futbalnet.tv:

 

Körkép.sk/kpa

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!