Nyitókép: profutbal.sk

 

Marco Rossi magyar szövetségi kapitány után kedden Pavel Hapal, a szlovák válogatott kapitánya is keretet hirdetett a március 21-i Szlovákia-Magyarország, valamint a március 24-i Wales-Szlovákia Eb-selejtezőkre. A szlovák válogatottban ismét helyet kapott a DAC védője, Ľubomír Šatka, valamint a korábbi DAC-kedvenc, Pavol Šafranko is.

 

Egy nappal azután, hogy Marco Rossi kihirdette a magyar keretet, Pavel Hapal is ismertette a szlovák válogatott keretét. Ahogy arról korábban a Körképen is beszámoltunk, az utóbbi hetekben több korábbi alapember is lemondta a szlovák válogatottságot, ezen felül Vladimír Weiss is elutasította, hogy felvegye a címeres mezt, amíg Hapal a szövetségi kapitány. Škrtel, Hubočan, Nemec és Weiss eddig mindig fontos alapemberei voltak a szlovák válogatottnak, így mindenki kíváncsian várta, hogy kikkel fogja őket helyettesíteni a 49 éves cseh szakvezető.

 

„Különböző alternatívák jöhetnek szóba. A támadósorba harcos játékosokat kerestünk, mivel Adam Zreľák lesérült, behívtuk Pavol Šafrankot. Ő hasonló stílusú játékos. Azonban ez nem jelenti azt, hogy pályára is lép majd. Különféle variációink vannak. Játszhat támadóként Robert Mak is. Azért döntöttünk Šafranko mellett, mert a mérkőzéseket kialakulhat olyan helyzet, amikor szükségünk lesz rá. Valamelyiken akár kezdőként is lehetőséget kaphat”

 

 hirdetes_400x285  

nyilatkozta Hapal sajtótájékoztatóján, aki azt is elmondta, hogy több olyan középpályása is van, akiket feljebb tolhat a támadósorba.

 

Eb-selejtezők – Magyar válogatott: Szoboszlai és Balogh is a keretben

 

A szövetségi kapitány beszélt a válogatottságot lemondó játékosokról is. Mint mondta, volt, akinek a döntése meglepte, volt, akiére számított. Adam Nemec után személyesen is kiutazott, hogy megpróbálja meggyőzni, azonban elfogadja és tiszteletben tartja a játékosok döntését.

 

A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy Škrtel után a nemrégiben Kínába igazoló Marek Hamšík veszi át a kapitányi karszalagot a nemzeti csapatban.

 

Hapal vasárnap 15 órára hívta össze védenceit Somorjára, ahol megkezdik az edzéseket a csütörtöki találkozóra.

 

Kapusok: Martin Dúbravka (Newcastle United), Matúš Kozáčik (Viktoria Plzeň), Marek Rodák (Rotherham United)

 

Védők: Peter Pekarík (Hertha Berlin), Lukáš Štetina (AC Sparta Praha), Ľubomír Šatka (FC DAC 1904 Dunaszerdahely), Milan Škriniar (Inter Milan), Denis Vavro (FC København), Michal Sipľak (Cracovia Krakov), Dávid Hancko (AC Fiorentina)

 

Középpályások: Patrik Hrošovský (Viktoria Plzeň), Stanislav Lobotka (Celta Vigo), Ján Greguš (Minnesota United), Juraj Kucka (Parma Calcio 1913), Matúš Bero (Vitesse Arnhem), Marek Hamšík (Ta-lien I-fang), Ondrej Duda (Hertha Berlin), Martin Chrien (CD Santa Clara), Albert Rusnák (Real Salt Lake), Róbert Mak (Zenit Petrohrad), Jaroslav Mihalík (MŠK Žilina), Miroslav Stoch (SK Slavia Praha)

 

Támadók: Michal Ďuriš (Anorthosis Famagusta), Pavol Šafranko (Dundee United)

 

forrás: a Szlovák Labdarúgó Szövetség facebook-oldala

 

A tartalékok között helyett kapott például Huk (DAC), Bénes László és Erik Pačinda is.

 

 

körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.