Nyitókép: profutbal.sk

 

Pénteken ülésezett a Szlovák Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága. A bizottság több vitás esetben is döntést hozott, köztük a Slovan és a DAC szurkolóit érintő kérdésekben is.

 

A pozsonyi nemzeti stadion „avatása” eléggé zajosra sikeredett, leginkább az „égszínkék” ultrák viselkedése, rasszista megnyilvánulásai miatt. Az ultrák hiába igyekeztek kimosakodni a vádakból, a Fegyelmi Bizottság 10 000 euró pénzbüntetést rótt ki a klubra, ezen felül a stadion C szektorát egy mérkőzésre lezárják. Ez utóbbi büntetés végrehajtását felfüggesztették a szezon végéig.

 

A bizottság továbbá felszólította a klubot, hogy a legközelebbi hazai mérkőzéséig küldjön írásos jelentést arról, milyen lépéseket tesz a SLOVANISTA elnevezésű fanklub fegyelmi vétségeinek kiküszöbölése érdekében.

 hirdetes_400x285  

 

A DAC-cal kapcsolatban jóval kisebb horderejű vétség került szóba a bizottság ülésén. Az Aranyosmarót-DAC találkozón a szurkolók vulgárisan szidalmazták a játékvezetőt, ezért 300 eurós pénzbüntetést ítéltek a sárga-kék klubnak.

 

profutbal.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.