Nyitókép: mlsz.hu

 

Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját Telkiben Marco Rossi szövetségi kapitány Korhut Mihály társaságában – számolt be az mlsz.hu.

 

Az imént futott be Kádár Tamás, kevéssel korábban érkezett meg Szoboszlai Dominik, mindenki más már itt van Telkiben, egyedül az Amerikából érkező Németh Krisztiánra és Baráth Botondra várunk még

 

kezdte az Eb-selejtezősorozat előtti hétfői sajtótájékoztatót Marco Rossi szövetségi kapitány.

 

 hirdetes_300x300  

Nyilván taktikai részletekbe most nem mennék bele, nem adok ki részleteket az ellenfeleknek. Egyfelől a taktikai, másfelől a lélektani oldalra összpontosítunk. Ha sikerül ezen a két területen jól teljesítenünk, ha megfelelő, de jó értelemben vett feszültséggel lépünk a pályára, ha nem hagyjuk magunkat nyomás alá helyezni, emellett pedig a taktikai szervezettség a helyén lesz, akkor egy összetartó, megfelelő csapatmunkát tudunk nyújtani. Egy olyan munkát, ami igazából a csapatot csapattá teszi

 

A szövetségi kapitány arról is beszélt, mindig az aktuális forma alapján döntik el, ki kap szerepet a mérkőzéseken, a keretbe azokat a labdarúgókat hívták be, akik a legnagyobb garanciát jelentik a minőségi játékra.

 

Óriási lelki előnyt jelentene, ha jól tudnánk kezdeni Szlovákia ellen. Ennek ellenére a Horvátország elleni egy külön meccs lesz, arra külön fogunk készülni

 

tette hozzá Rossi, aki beszélt a jelenleg remek formában játszó Szoboszlai Dominikról is.

 

Szoboszlai azért van a keretben, mert úgy érzem, eljött a megfelelő pillanat. Csak holnap vagy holnapután döntöm majd el, ki lép pályára. Örülök, hogy Szoboszlai alkalmasnak érzi magát arra, hogy pályára lépjen. Tudom, hogy most már elismerik a munkám, korábban azonban volt, aki megkérdőjelezte a cselekedeteim. Nem győzőm hangsúlyozni, az elmúlt hónapokban mindenkit alaposan megfigyeltünk, sokakat élőben is, ezért nyugodt szívvel állíthatom, hogy azokat a játékosokat hívtam be a keretbe, akik mindenki másnál nagyobb garanciát jelentenek a sikerre.

 

A Dzsudzsák Balázst érintő újságírói kérdésre Marco Rossi úgy felelt,

 

„vele kapcsolatban az a helyzet, hogy sokan szeretik, mások utálják. Nekem semmi problémám sincs vele, részemről sem rokonszenv, sem ellenszenv nincs. Tény, hogy hetek óta nem játszott, aztán fel is volt függesztve, de jobb állapotban van, mint amikor legutóbb meghívtam. Hogy ki játszik, arról több szempont dönt, mindig az aktuális sajátossága a gárdának. Dzsudzsákra egyébként igaz, hogy az elmúlt időszakban nem játszott, de télen viszont ő szerepelt többet, míg a többiek pihentek.”

 

A DAC korábbi vezetőedzője a sajtótájékoztatón arról is beszámolt, hogy nem kérdezte meg külön Dárdai Pált a Herthában játszó szlovák játékosokról, mivel mostanra már „legalább annyira ismerjük a szlovák játékosok sajátosságait, mint a sajátjainkat”.

 

Ugyancsak a mai napon kezdte meg a felkészülést a szlovák válogatott is. Erről bővebben itt írtunk:

 

Szlovák-magyar: Somorján találkoztak a szlovák válogatott tagjai

 

mlsz.hu, nemzetisport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!