Nyitókép: mlsz.hu

 

A magyar válogatott március 21-én Nagyszombatban, a szlovákok ellen kezdi meg az Európa-bajnoki selejtező sorozatot. Az mlsz.hu összegyűjtött a kiutazó szurkolók számára néhány hasznos információt.

 

A mérkőzésre utalványokat vásárolhattak a szurkolók, ezeket a találkozó előtt lehet hivatalos meccsjegyre beváltani. Erre a kiutazás előtt Budapesten, a Ticket Express Bálnában (Fővám tér 11-12. I. em) lesz lehetőség március 19-én kedden egész nap nyitvatartási időben, valamint 20-án, szerdán 14.00 óráig.

 

Akiknek ez nem megfelelő, azok a mérkőzés napján a nagyszombati City Aréna vendégpénztáránál tudják átvenni a jegyüket, 12.00 órától a mérkőzés kezdetéig. Javasoljuk, hogy lehetőleg 16 óra előtt vegyék át a jegyeket, mert ebben az időszakban korlátozás nélkül tudják megközelíteni a beváltóhelyet. Azok a szurkolók, akik 17.00 óra után veszik fel hivatalos belépőjüket, a rendőrségi lezárás miatt már nem tudják elhagyni a stadiont körülvevő biztonsági zónát. A lezárt biztonsági zónában két étterem is található, melyek nyitva tartanak a mérkőzés előtt – írja a szövetség hivatalos oldalán.

 hirdetes_810x300  

 

A biztonsági zónába és a szektorokba történő beléptetés során is ellenőrizni fogják a személyazonosságot a hazai rendezők, ami hosszabb időbe telhet. Az utalványok névre szólnak, kizárólag azok a szurkolók léphetnek be a stadionba, akiknek a neve szerepel az utalványon, illetve a jegyen, és az átváltáskor, illetve belépéskor igazolják személyi azonosságukat.

 

Szlovák-magyar: Hiába lesz érvényes jegyük, nem engedik be a szlovák szektorokba a magyar állampolgárokat

 

A stadionnál az ingyenesen használható P4 és P5 parkoló került kijelölésre a magyar szurkolók részére, itt a szlovák szövetség büfét üzemeltet és mobil illemhelyeket is telepít. A P4 reggel 8.00 órától, a P5 13.00 órától elérhető a magyar szurkolók számára. A P5-ben az MLSZ kérésére csomagmegőrzőt is elhelyezett a szlovák szövetség. A stadion beléptetési pontjain nincs csomagmegőrző, a pályarendszabályban részletesen leírt, tiltott tárgyakat a P5 parkolóban elhelyezett megőrzőben lehet tárolni.

 

A szlovák szövetség tájékoztatása szerint a rendezők minden belépő személyazonosságát ellenőrizni fogják, és érvényes jegy birtokában is a hazai szektorokba kizárólag szlovák állampolgárokat, a vendég szektorokba kizárólag magyar állampolgárokat engednek be.

 

Carpathian Brigade 09: On tour Nagyszombat…

Ajánlott útvonal az egyedileg utazó szurkolók részére: Komárom – 573-as út – 53-as út – E-58-as út Nagyszombatig. A szlovák rendőrség szigorú biztonsági szabályokat vezetett be a mérkőzéssel kapcsolatban a város határában és a stadion környezetében is.

 

A City Aréna pályarendszabályai szerint nem engedik belépni a labdarúgó mérkőzés helyszínére azt a résztvevőt, aki magánál tartja az alábbiakat:

 

  • pirotechnikai eszközt, lőfegyvert, éles fegyvert, üveg vagy műanyag tároló eszközt vagy egyéb dolgot, mellyel bármely módon hathatósabbá lehet tenni a test elleni támadást,
  • alkoholos italokat
  • az alapvető emberi jogok és szabadság elnyomásához vezető csoportok vagy mozgalmak és azok programjához vagy ideológiájához kapcsolódó szövegeket és deklarációkat, zászlókat, jelvényeket, szlogeneket vagy szimbólumokat,
  • gyűlöletet, erőszakot vagy indokolatlan megkülönböztető bánásmódot helyeslő, támogató vagy arra buzdító anyagokat, melyek egy embercsoport vagy egyén ellen irányulnak, annak faja, nemzete, nemzetisége, bőrszíne, neme, eredete vagy valláshoz való tartozása miatt.
  • Nem engedik belépni a labdarúgó mérkőzésre azt a résztvevőt, aki nyilvánvalóan alkoholos, narkotikum vagy pszichotróp anyagok általi befolyásoltság alatt áll. Kikísérhetik a szurkolót a stadionból és megtilthatja a mérkőzésen való további részvételét, amennyiben: figyelmeztetés után továbbra sem viselkedik megfelelően, megsérti a közrendet vagy a labdarúgó mérkőzés békés levezetését, vagy nem engedelmeskedik annak az utasításnak, hogy menjen vissza az általa támogatott csapat szurkolóinak fenntartott szektorba.

 

Szlovák-magyar: A magyar csapatnak egy kérése van a szurkolók felé

 

mlsz.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!