Nyitókép: körkép.sk/kzs

 

A magyar válogatott 2:1-re legyőzte a vb-ezüstérmes Horvátországot az Eb-selejtező 2. fordulójában.

 

Hihetetlen bravúrt vitt véghez a magyar válogatott! 1-gólos hátrányból fordítva Szalai Ádám és Pátkai Máté góljával sikerült megverni az egyértelműen esélyesebb horvát válogatottat Budapesten a Groupama Arénában. Kis híján a DAC-kedvenc Kalmár Zsolt is hozzájárult egy találattal a győzelemhez, ám végül a szerencse nem állt az oldalára.

 

A vezetést az esélyesebb vendégek szerezték meg Ante Rebic révén a 13. percben, de a 100. válogatottságát ünneplő Dzsudzsák Balázs gólpasszából Szalai Ádám egyenlített a 34. percben. A győztes találatot Pátkai Máté lőtte a 76. percben Dzsudzsák szögletét követően. A magyarok második diadalukat aratták a horvátok felett hat döntetlen és három vereség mellett.

 hirdetes_810x300  

 

Pátkai gólja 1:1-es állásnál:

 

 

A magyar szurkolók szenzációs hangulatban hajtották a győzelem felé a nemzeti tizenegyet, már a mérkőzés kezdetén is fantasztikus koreográfiával, a magyar korona másával díszítették a lelátót. A Körkép.sk tudósítója a B-középből szurkolta végig a mérkőzést – Íme néhány felvétel a „sűrűjéből”:

 

 

 

 

 

 

A csoport állása:

1. Szlovákia        2 1 –    1 2-1    3 pont
2. Wales             1 1 –    – 1-0        3
3. Horvátország    2 1 –    1 3-3    3
4. Magyarország    2 1 –    1 2-3    3
5. Azerbajdzsán    1 – –    1 1-2    0

 

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese június 8-án Azerbajdzsán vendégeként folytatja az Eb-selejtezőket, három nappal később pedig Wales gárdáját fogadja.

 

 

Körkép.sk, MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.