Nyitókép: archív

 

A január 21-én lezuhanó, fedélzetén Emiliano Sala argentin focistát szállító kisrepülőgép pilótája színvak volt és nem repülhetett volna éjszaka. A hírről a BBC számolt be.

 

Korábban megjelent hírek szerint a gép pilótája, az 59-éves David Ibbotson anyagi gondokkal küzdött, ráadásul valószínűleg nem rendelkezett érvényes pilótaengedéllyel sem.

 

Habár Emiliano Sala holttestét, és a gép roncsait már megtalálták, azt még nem állapították meg, hogy mi volt a lezuhanás oka. Annyi azonban kiderült, hogy négy perccel a szerencsétlenség bekövetkezte előtt kért a pilóta (David Ibbotson) engedélyt a süllyedésre rossz látási viszonyokra hivatkozva.

 hirdetes_300x300  

 

A radarjelek alapján a gép hirtelen emelkedett és süllyedt, néhány perc leforgása alatt több száz métert tett meg függőlegesen (három perc alatt süllyedt 1500 méterről 500 méter alá, majd egy perccel később már közel 800 méteren volt újra). Az utolsó rádiós bejelentkezés előtt a pilóta egy bal, majd jobb kanyart is vett, amire rövid magyarázatot is adott: „csak egy nagy foltot akartam kikerülni”.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!