Nyitókép: körkép.sk

 

Fölényes, 5:0-ás győzelmet szerzett idegenben a DAC. A sárga-kékek csapattársuk, Cesar Blackman iránti tiszteletből mindannyian fekete karszalaggal léptek pályára. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a fiatal védő édesapját fegyveresek támadták meg, minek következtében elhunyt.

 

A mai mérkőzésre Nyitrán, a szeredi csapat átmeneti otthonában került sor. A sárga-kék szurkolók ma is szép számban kísérték el a csapatot, és buzdították őket a találkozó végéig.

 

A szokatlanul gólgazdag mérkőzésen Divkovič kezdte meg a dunaszerdahelyi találatok gyűjtését. A 7. percben Konetól kapott egy remek átadást, majd jól célozva szerezte meg az első gólt. A 13. percben Ronan annyira hosszan vágta előre a labdát, hogy úgy tűnt, elveszett a beadás. Djiby Ba megpróbálta hazaadni a labdát, ám valószínűleg nem vette észre a mögötte érkező Divkovičot, aki útközben halászta el a passzt és szerzett újabb gólt.

 hirdetes_810x300  

 

A szerediek próbálkoztak elérni Jedlička kapuját, de jól dolgoztak a sárga-kék védők, így nem sok esélyt adnak a hazai csapatnak. A 37. percben Djiby Ba begyűjtötte második sárgáját is, így emberelőnybe került a DAC. A második félidő végén egy Vida Kristopher elleni szabálytalanság után rúghatott büntetőt Kalmár Zsolt, melyet nem hibázott el. Így háromgólos előnnyel mehettek az öltözőbe Hyballa védencei.

 

forrás: fcdac.sk

 

A második félidőt ott folytatták a dunaszerdahelyiek, ahol abbahagyták. Nem nagyon tudtak szóhoz jutni a szerediek. A 66. percben Kalmár lövését már szinte a kapuban láthattuk, ám végül a kapufáról pattant Čmelík elé a labda. Az ő beadásából végül Davis fejelt a kapuba.

 

Az i-re végül a születésnapos Lukáš Čmelík tette fel a pontot a 76. percben.

 

Szered – DAC

0:5

Gólszerzők: Divkovič 7, 13, Kalmár 45, Davis 66, Čmelík 77

 

Játékvezetők: Kružliak – Hancko, Roszbeck

Nézőszám: 920

 

forrás: fcdac.sk

 

Sárga lap: 17. 37. Djiby Ba, 46+2. Michalík, 77. Sus, ill. 32. Kone

Piros lap: 37. Djiby ba

 

 

DAC: Jedlička – Davis, Kone (51. Šatka), Huk, Koštrna (68. Bednár) – Vida M., Kalmár (79. Bilenkyi), Ronan – Vida K., Divković, Čmelík

Szered: Penksa – Hučko, Michalík, Djiby Ba, Sus – Adekuoroje, Baez (26. Lukáčik), Iván (77. Špehar), Morong, Ulrich (40. Menich) – Bogdanovski

 

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 37% – 63%

Lövések: kapura: 2:16, mellé:  0:12

Szöglet: 5:5

Les: 5:1

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: DAC Fortuna liga Szered

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.