Nyitókép forrása: nemzetisport.hu

 

Igaznak bizonyultak azok a híresztelések, miszerint a Bundesligában szereplő Hertha megválik Dárdai Páltól. A magyar edző már csak a szezon végéig irányítja a berlini csapatot.

 

„Nagyon intenzív és eseménydús évek vannak mögöttem a Hertha vezetőedzőjeként, hálás vagyok a lehetőségért, és büszke arra, amit közösen elértünk ezalatt, de néha szükség van a változásra. Mindig is hangsúlyoztam, hogy a klub érdekeit tartom elsődlegesen a szemem előtt, mert a Hertha örökké az otthonom marad”

 

– idézi Dárdait a klub közleménye.

 

 hirdetes_300x300  

Michael Preetz klubmenedzser is kommentálta a döntést –

 

„Dárdai Pál nemcsak rekorder játékosként, hanem az utóbbi négy és fél évben vezetőedzőként nagyszerűen szolgálta a klubot. Négy és fél év eredményes közös munka nagyon hosszú idő a profi labdarúgásban. Együtt döntöttünk arról, hogy nyártól új impulzusra van szüksége a Herthának. Pál fontos része a klub fejlődésének, és ezután is az marad.”

 

Dárdaival nemrég hosszabbított a klub 2020 nyaráig. Hogy mit is fog pontosan csinálni idén nyártól, egyelőre kérdéses. A klub közleménye szerint érvényben marad az általános szerződése, í]y 2020-ban újra utánpótlás-edzőként folytathatja. A Bild német lap szerint a szerződéses időszakban is megkapja majd a vezetőedzőként neki járó fizetést, de valószínáleg a 2019-2020-as idényben pihenni fog. Dárdai még a bejelentés előtt a Nemzeti Sportnak nyilatkozva elmondta, hogy van néhány ajánlata, hiszen neve nem ismeretlen a szakmában.

 

nemzetisport.hu

Megosztás:
Címkék: Dárdai Pál Hertha

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!