Nyitókép: Jozef Olejník meghatározatlan ideig nem irányíthatja a csapatot mérkőzés közben. körkép.sk/Komjáthy Lóránt – archív felvétel

 

Múlt héten, a Poprád elleni hazai bajnokin kétszeresen is vereséget szenvedett a KFC Komárom. Egyrészt a 0:1-es eredmény a vendégeknek kedvezett, másrészt a Szlovák Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága április 18-án hozott ítélete alapján meghatározatlan ideig nem ülhet le a kispadra sem Jozef Olejník, a csapat edzője, sem Baranyai Imre gyúró. Ugyancsak magyarázkodásra kötelezték Szüllő Bélát, a klub alelnökét.

 

Az április 13-i, Poprád elleni bajnokin a komáromiak kezdték megmutatni, hogy miért is van helyük a tabella felső részén. Az utóbbi hetekben tapasztalt kissé lelombozó teljesítményt felváltotta a cselezős, tetszetős játék. De akkor hol is a gond?

 

Kalmár Zsolt után szabadon talán mondhatnánk mi is, hogy „mint tudjuk, a bíró szlovák volt”, és lehet, hogy igazunk is lenne. Már hónapok óta tapasztalható, hogy egyes labdarúgó-fórumokon felhangzanak olyan szólamok, hogy a „Komárom problémás”. Ezek a hangok akkor voltak a leghangosabbak, amikor a lila-fehérek a tabella első-második helyét foglalták el. Minden bizonnyal „sokat ártana” egy, a Fortuna Ligába feljutó újabb magyar csapat, ahol hamarosan a magyar állam jóvoltában stadionfelújítás és bővítés kezdődik.

 hirdetes_810x300  

 

A Körkép.sk tudósítói nem egy esetben voltak tanúi annak, hogy egy-egy vitatott bírói döntést követően még a partjelző is provokálta a komáromi csapat magyar ajkú játékosait.

 

A Komárom-Poprád bajnoki első félidejének feléig még nem nagyon történt vitatott bírói döntést. Az ezt követő 20-25 percben már volt egy-két olyan ítélet, ami kérdéses, de Komáromban az ilyenre már legyintenek, annyira mindennaposnak számít.

 

A második félidő viszont már mintha egy jól megírt forgatókönyv szerint játszódott volna. A játékvezető egyre-másra hozta meg a szemmel láthatóan téves ítéleteket a komáromiak ellen. Kettős mércét alkalmazott a szabadrúgásoknál – a labda jó pár méterrel távolabb került a szabálytalanság helyszínétől, a sorfalak távolságát is a poprádiaknak kedvező módon mérte ki. Csak ott nem fújt komáromi vélt vagy valós szabálytalanságot, ahol nem akart.

 

A folytonos igazságtalanságot nem könnyű kezelni a pályán és azon kívül sem. A bíró legalább egy jogos büntetőt és egy akciógólt nem ítélt meg a komáromiaknak, amivel már teljesen más eredmény születhetett volna.

 

„Tény, hogy sok helyzetet kihagytunk, de a játékvezető a hitünket vette el azzal, ahogyan a pályán viselkedett”

 

nyilatkozta a Körkép.sk megkeresésére Szüllő Béla, akit a jegyzőkönyv szerint úgy kellett visszatartani attól, hogy rátámadjon a játékvezetőre.

 

„A mérkőzés kijelölt ellenőre, Kiss Ervin, nem a tényeknek megfelelően rögzítette azt, ami történt. Természetesen felemeltük a hangunkat az igazságtalanság láttán, de nem fajult tettlegességig a történet, és nem csak azért, mert visszatartottak volna. Emiatt óvást is nyújtottam be, mivel a személyemről is valótlanságokat állított”

 

mondta Szüllő, akit a Fegyelmi Bizottság arra kötelezett, hogy írásban adjon magyarázatot a mérkőzésen történtekről.

 

Az érvénytelenített gól után Jozef Olejník vezetőedző is kikelt magából, és szóban jelezte a játékvezetőnek, hogy mit gondol az ítéleteiről. Olejník és Baranyai Imre, a csapat gyúrója ezt követően elhagyták a kispadot a bíró felszólítására.

 

Az edzőt és a gyúrót is lekísérték a pályáról a játékvezetővel való szóbeli összetűzés után, reprofoto/futbalnet.sk

 

Az április 19-i, pénteki Kassa elleni mérkőzés előtt egy nappal született meg a Fegyelmi Bizottság döntése, melynek értelmében addig, amíg nem zárják le az ügyet, sem Olejník, sem Baranyai nem mehet a mérkőzéseken a kispad közelébe.

 

„Az edzőt Kantár Szilárd kapusedző helyettesítette a pénteki találkozón, ahol gólnélküli döntetlen született. Mivel csak nagyon rövid idő állt rendelkezésünkre, a gyúró helyettesítését nem tudtuk megoldani, így bíztunk benne, hogy megússzuk sérülés nélkül a találkozót.”

 

mondta Szüllő.

 

Komáromban tehát forrnak az indulatok. A Körkép.sk továbbra is követi a komáromi eseményeket. Szerdán, április 24-én 16:30-tól Zsolna B-csapatát fogadják a jelenleg 5. helyen álló lila-fehérek a komáromi Városi Stadionban.

 

A KFC Komárom – Poprád találkozó ezen a linken nézhető vissza.

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 14 olvasónak tetszik ez a cikk.