Nyitókép: körkép.sk/kzs

 

Szombat délután az idei bajnokot fogadjuk a Mol Arénában. Azt a csapatot, amely a DAC talán legnagyobb riválisa nem csak a pályán, de azon kívül is. Az az ellenfél jön Dunaszerdahelyre, akit ebben az idényben még senki sem tudott megverni. Törjük meg az „égszínkékek” sikerszériáját és szóljon 12 ezer torokból a magyar himnusz!

 

A DAC idén sorra dönti saját klubrekordjait, de ma talán még ennél is fontosabb, hogy a Slovan veretlenségét is megtörjük. Ideje visszavágni azért, hogy elrontották a DAC örömét a stadionavatón, és hogy a tüzijátékot inkább ők élvezték . Peter Hyballa szerint, ha van a Fortuna Ligában olyan csapat, amely megverheti a pozsonyiakat, akkor azok a sárga-kékek. Bízzunk benne, hogy ma igazi csallóközi virtussal aratunk győzelmet a pályán és azon kívül is!

 

A  találkozó súlyát nem csak Dunaszerdahelyen érezni. A tabella első helyezettje csap össze a másodikkal, a klub és a Fortuna Liga is igazi futballünnepre készül. Teltház várható, így a hangulat biztosan adott lesz, már csak az ünnepelni valót kell összehozni.

 hirdetes_810x300  

 

 „Úgy tekintek erre a mérkőzésre, mint az összes többire – szeretnék jól teljesíteni. Célunk, hogy kitöröljük a Slovan vereségeinek számát jelző nullát.”

 

nyilatkozta Martin Jedlička, aki igazán remek formában őrzi a DAC hálóját.

 

Az SNS még mindig nem érti: “Szlovák állampolgárok Dunaszerdahelyen a magyar himnuszt? Hát hogyan?”

 

A mai napon 50. fortunaligás mérkőzésére készülő Kalmár Zsolt jelenleg az egyetlen olyan játékos a keretben, aki rúgott már győztes gólt a pozsonyiaknak.

 

„Fantasztikus érzés három pontot érő gólt szerezni ellenük, főleg, ha az utolsó percekben éred el és előtte mindent megtettél a győzelemért. Remélem, hogy holnap is nyerünk – mindegy, hányadik percben –, és itthon tartjuk a három pontot.”

 

Peter Hyballa szerint a csapat igazán fitt állapotban van, keményen edzettek a mai derbire.

 

„A Nagymihály elleni 2:0 nagy löketet adott. (…)  A mérkőzést két nap húsvéti szünet követte, ami szintén nagyon fontos a csapat számára. Most pedig a Slovanra készülünk, és mindenki igazán motivált.”

 

Verekedés Pozsonyban a Slovan-DAC után – Képek, videók

 

Ebben az idényben három alkalommal csapott össze a két csapat, de egyszer sem született dunaszerdahelyi győzelem.

 

„Háromszor játszottunk a Slovan ellen, és mindháromszor kiegyenlített, érdekes mérkőzést. Most mi szeretnénk lenni az első csapat, amely megveri a Slovant, mert itthon játszunk, a mi stadionunkban.”

 

nyilatkozta Hyballa, aki ettől függetlenül kemény mérkőzésre számít.

 

„Úgy gondolom a Slovan is igazán motivált – nem hiszem, hogy mámoros állapotban érkeznének a mérkőzésre és előre győztesnek éreznék magukat, hiszen nekik is van egy nagy céljuk: veretlenül megnyerni a bajnokságot. Mi győzni szeretnénk ezen a mérkőzésen, mert nagyon fontos számunkra, hiszen jelenleg hatpontos előnyünk van a Zsolnával szemben, és a második helyen állunk – ami ebben a szezonban a klub nagy célja. Ez egy nagyon fontos találkozó, nem egy tesztmérkőzés.”

 

Körkép.sk

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzése az élvonalban:

2018.03.18. – Slovan-DAC 2:0, gólszerzők: Holman, Moha, 2850 néző

2018.05.12. – DAC-Slovan 0:1, gólszerző: Božikov, 10 226 néző

2018.09.15. – Slovan-DAC 3:2, gólszerzők: Šporar 2, Moha – Bayo, Herc, 3919 néző

2019.02.16. – DAC-Slovan 0:1, gólszerző: Šporar (11 m), 12 135 néző

2019.03.31. – Slovan-DAC 3:1, gólszerzők: Čavrić, Dražić, Šporar – Davis, 14 030 néző

 

A DAC-Slovan rangadó 15:30-kor kezdődik. A találkozó rizikós besorolást kapott, így fokozott biztonsági intézkedéseket léptettek életbe.

 

A találkozóról helyszíni élő videókkal és fotókkal jelentkezik a Körkép.sk is. A mérkőzést a szlovák közszolgálati adó is közvetíti.

 

Hajrá DAC!

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.