Nyitókép: Körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

Rájár a rúd a komáromi fociklubra. A Poprád elleni hazai bajnoki végén elszabadultak az indulatok a kispadon, ami miatt felfüggesztették a csapat edzőjét és gyúróját is, majd egy döntetlen után újabb hazai vereséget kellett elszenvedniük a lila-fehéreknek. Miután két mérkőzésen sem ülhetett le Jozef Olejník a kispadra, hogy irányítsa csapatát, a Szlovák Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága végül pénzbüntetést rótt ki rá.

 

Olejník a pénteki, április 26-i döntés értelmében 100 eurót fizethet be a szövetségnek, Szüllő Bélát, a klub alelnökét 150 euróra, Baranyai Imre gyúrót pedig 200 euróra büntették meg.

 

Bár szombaton így már a megszokottak szerint Olejník irányíthatja a csapatot, mégsem lesz egyszerű dolguk a komáromiaknak, ugyanis két alapemberüket is nélkülözniük kell majd. Domonkos Kristóf begyűjtötte ötödik sárgalapját, Roman Zemko pedig a kilencediket. A szabályok értelmében így mind a ketten 1-1 meccses eltiltásukat töltik a hétvégén.

  hirdetes_300x300   

 

Áprilsi 24-én, szerdán Zsolna B csapata több A-csapatos játékossal érkezett Komáromba. Bár a vezetést a hazaiak szerezték meg a 7. percben, öt percen belül érkezett az egyenlítő gól óriási kapushibából, majd negyed órával később már sikerült megszerezniük a zsolnaiaknak a vezetést is. A komáromiak élvezhető játékot mutattak, épp csak nem tudták tengernyi helyzetüket gólra váltani.

 

“A hitünket rombolták le” – Meghatározatlan időre eltiltották a KFC Komárom edzőjét és gyúróját is

 

A második félidőben végül további két gólt szereztek a vendégek, így elvitték magukkal a három pontot, a komáromiak pedig 25 forduló után most először lecsúsztak az első hatosból a tabellán.

 

Öt fordulóval a bajnokság vége előtt 15 ponttal állnak az utolsó Héthárs (Lipany) előtt, és 16 ponttal maradnak le a listavezető FK Pohronie Garamszentkereszt mögött.

 

reprofoto/futbalnet.sk

 

Tavaly tavasszal ennél rosszabb helyzetben vágott neki az utolsó heteknek a KFC, és bravúros hajrával végül a 6. helyen végeztek. A klub vezetése a szezon kezdetén ezt a bizonyos 6. helyet nevezte meg minimális elvárásnak, majd a kedvező nyári rajt után, mikor a tabella első-második helyén állt stabilan a csapat, érezhetően szerették volna a dobogót megcélozni.

 

A következő hetekben így fel van adva a lecke a lila-fehéreknek – négy mérkőzést a tabellán jelenleg mögöttük álló csapatok ellen, egyet pedig a listavezető ellen kellene megnyerniük, vagy legalább döntetlenre hozniuk, hogy meglegyen a cél a bajnokság végén.

 

A KFC hátrelévő mérkőzései a 2018/2019-es szezonban, kép forrása: futbalnet.sk

 

A KFC Komárom – Zsolna B mérkőzés képeit lásd képgalériánkban

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!