Nyitókép: Sporting Life

 

A negyeddöntők két meglepetésgyőztese, a Tottenham Hotspur és az Ajax Amsterdam csap össze egymással kedden 21.00 órakor a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén, melyet a vendég holland együttes várhat kedvezőbb előjelekkel.

 

Az Ajax a kieséses szakaszban előbb a címvédő Real Madridot, majd a Cristiano Ronaldo fémjelezte Juventust búcsúztatta idegenben nyújtott kiváló játékával.

 

 hirdetes_810x300  

A fiatalokra építő holland csapat az előző két párharcában egyértelműen az esélytelenebb fél volt, a Tottenham ellen viszont már nem ez lesz a helyzet, s nem csupán a két nagy skalpjának köszönhetően.

 

A londoni gárda rengeteg problémával küszködik már hetek óta. Mauricio Pochettino vezetőedző csapatát hosszú ideje sérülések hátráltatják, ráadásul az angol bajnokságban is nagy küzdelmet vív a BL-helyekért, így az argentin szakember szinte egyetlen fontos, bevethető játékosát sem tudta pihentetni a keddi meccsre, melyen Harry Kane, Harry Winks és Erik Lamela sérülés, míg a Manchester City elleni negyeddöntő egyik hőse, Szon Hung Min eltiltás miatt nem játszhat. Ráadásul a Tottenham-középpálya egyik legfontosabb tagja, Moussa Sissoko sem egészséges.

 

A Spurs a hétvégén kellemetlen vereséget szenvedett a West Ham Unitedtől, így elszalasztotta a nagy esélyt arra, hogy már most bebiztosítsa BL-indulását a következő szezonra is. Ugyanakkor továbbra is harmadik a bajnoki tabellán, s két körrel a vége előtt négy pont az előnye az ötödik Arsenallal szemben, így kedvező helyzetben van.

 

Az Ajax pályára sem lépett a hétvégén, a holland szövetség ugyanis a teljes bajnoki fordulót elhalasztotta azért, hogy az amszterdamiak a lehető legideálisabb állapotban mérkőzhessenek Londonban.

 

A két csapat közül egyértelműen az Ajax büszkélkedhet dicsőbb múlttal. Az amszterdamiak eddig négyszer nyerték meg a legrangosabb európai trófeát, ám már régen jártak ilyen közel hozzá, mivel győzniük legutóbb 1995-ben sikerült, míg az elődöntőbe ezt megelőzően 1997-ben kerültek be. A Tottenham 57 éve nem volt a legrangosabb kontinentális kupa elődöntőjében, s még soha nem nyerte meg a sorozatot.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.