Nyitókép: fcdac.sk/archív

 

Múlt heti győzelmével bebiztosította a DAC második helyét a tabellán, így bár az érmek átvételére még várni kell az utolsó bajnokiig, azért ünnepelni már ma is szabad – és kötelező. És mivel is lehetne jobban megünnepelni a kupaszereplés kiharcolását és az ezüstérmet, mint egy hazai győzelemmel, remélhetőleg teltházzal.

 

Ebben a szezonban a DAC a klubrekordok megdöntésének mestere lett. Egy mai, Szered elleni győzelem azt jelentené, hogy újabb rekorddöntést pipálhatnának ki a sárga-kékek, hiszen az élvonalban még sosem sikerült egymást követő hat mérkőzésen győzniük.

 

„A Zsolnán aratott győzelem után mindannyian nagyon boldogok voltunk, történelmi sikert értünk el. A hazafelé vezető úton meg is ünnepeltük, de az azt követő napon azt mondtam a játékosaimnak, hogy még három fontos mérkőzésünk lesz, melyeken kilenc pontot szeretnénk begyűjteni.

(…) A Szered az utóbbi két fordulóban jó mérkőzéseket játszott és négy pontot gyűjtött. Fejlődésen ment át, ez már egy másik csapat, mint amilyennek legutóbb láttuk, így nem lesz könnyű dolgunk. Még gondolkodom, hogy változtassak-e a felálláson”

 

 hirdetes_400x285  

– konstatálta Hyballa edző a szombati találkozó előtt.

 

Himnusztörvény: A parlament megtörte az elnöki vétót

 

Az eddigi egymás elleni élvonalbeli találkozók:

2018.09.01.- DAC-Sered 5:0, gólok: Vida K. 2, Kalmár, Tretyakov, Adekuoroye (öngól), 6813 néző

2018.12.08. – Sered-DAC 0:1, gól: Šatka, 1012 néző

2019.04.13. – Sered-DAC 0:5, gólok: Divković 2, Kalmár, Davis, Čmelík, 920 néző

 

Hétközben a holland sajtó röptette fel a hírt, hogy a kiesés ellen küzdő De  Graafschap szeretné megszerezni magának a DAC edzőjét. Később, a szlovákiai sajtóban Világi Oszkár klubtulajdonos cáfolta, hogy számolni kellene Hyballa távozásával, akinek 2020 nyaráig tartó szerződése van a DAC-cal.

 

A Körkép.sk tudósítója ma is ott lesz a Mol Arénában, ahonnan élő videókkal jelentkezik majd portálunk facebook-oldalán. A találkozó után szöveges összefoglalóval jelentkezünk.

 

Körkép.sk, fcdac.sk

Megosztás:
Címkék: DAC Fortuna liga Szered

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!