Nyitókép: hweb.sk

 

Pénteken a szezon utolsó bajnoki mérkőzésére készülnek a sárga-kékek, így nem meglepő, hogy az utóbbi hetekben már egyre másra röppentek fel különféle hírek akár Kalmár Zsolt, akár Peter Hyballa esetleges távozásával kapcsolatban.

 

A szlovák szakkommentátorok által is elismert Kalmárt először török csapattal hozták összefüggésbe, majd jött egy lengyel és egy magyar csapat is, akik esetleg érdeklődnének a DAC válogatott középpályása iránt.

 

Eközben felröppentette a holland sajtó is a hírt, hogy vinnék Hyballát, aki tett is olyan megjegyzéseket, hogy csak akkor van értelme Dunaszerdahelyen maradnia, ha az infrastruktúra után a játékosokba is elkezdenek pénzt fektetni, mert ő mégiscsak edző és nem varázsló.

 hirdetes_300x300  

 

Sajtóhír: Több országból is érdeklődnek Kalmár Zsolt iránt, akár már nyáron is átigazolhat

 

Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója az fcdac.sk-nak adott interjújában kiemelte, hogy a Hyballa esetleges távozásával kapcsolatos kérdés már nem téma a vezetésen belül.

 

„Ezt a kérdést már lezártuk, mindenki megelégedésére. Nagyjából egy hónappal ezelőtt volt egy beszélgetésünk, ahol értékeltük az eddigieket. Az edző stílusa ugyanaz, mint korábban és ez egy jó ok, miért is értjük meg kölcsönösen egymást, és miért szeretnénk folytatni a közös munkát. Érezzük azt is, hogy ez még mindig az az energia, mely a folytatáshoz szükségeltetik. (…) A célunk ismét az, hogy jobbak legyünk, mint ebben a szezonban.”

 

A sportigazgató szerint az utóbbi 3-4 évben mindig jobb tudott lenni a csapat, ezt pedig fokozni szeretnék.

 

Nem azt mondom, hogy játsszuk le a pályáról a Slovant, hiszen tudjuk, hogy igazán jó csapatról van szó. Viszont mindent meg kell tennünk azért, hogy a legjobbunkat nyújtsuk, s lehet, hogy ez a pár százalék elegendő lehet ahhoz, hogy meglegyen az esélyünk, hogy legyőzzük őket egyszer, kétszer vagy akár háromszor is a szezonban. A labdarúgásban sosem lehet tudni.

 

Holland csapat vinné Peter Hyballát

 

A játékosmozgással kapcsolatban Van Daele kiemelte, hogy a játékosmegfigyelés terén még van mit javulniuk.

 

Fel kell készülnünk arra, hogy ha a legjobb játékosaink elhagyják a klubot, azonnal képesek legyünk pótolni ezt a minőséget olyan játékosokkal, akik képesek a Fortuna Liga legjobb játékosaivá válni. Hiszen tudjuk, hogy a DAC sosem elégszik meg a 4. vagy az 5. hellyel, mi mindig magasabbra helyezzük a céljainkat.

 

Ott vagyunk Európában! Kalmár duplájával győzött a DAC Zsolnán – Videó

 

A sportigazgató azt is elmondta, hogy már elmúlt az az idő, mikor aprópénzért tudnak játékosokat venni.

 

A DAC egy ambiciózus klub, melynek ambiciózus szurkolói vannak, akik azért jönnek a stadionba, hogy látványos győzelmeket, gólokat lássanak. Így nekünk és az edzői stábnak is azon kell dolgoznunk, hogy ezt tudjuk szolgáltatni számukra.

A nemzetközi transzferpiac egyre jön feljebb és egy olyan klub, mely Szlovákiában a második helyet érte el fiatal játékosaival, azonnal felkelti a játékosfigyelők érdeklődését.

Mi tudjuk, hogy ez történik, viszont tudjuk azt is, hogy már elmúlt az az idő, amikor játékost tudunk venni aprópénzért.

 

Magyar válogatott: Vida Kristopher is helyet kapott Marco Rossi bő keretében

 

Elmondása szerint vannak játékosaik, akiket meg tudnak győzni arról, hogy továbbra is maradjanak Dunaszerdahelyen, ebben nagy szerepe van Peter Hyballának is.

 

Megpróbáljuk összetartani a csapatot, de szeretnénk bizonyos pozíciókat megerősíteni, szeretnénk picit frissíteni a keretet. Néhány játékosnak lejár a szerződése, mint Tomasz Kucznak, Denis Baumgartnernek.

Vannak olyan játékosaink, akik nem jutottak elegendő játéklehetőséghez, s számukra is megoldást kell találnunk. Megpróbáljuk erősíteni a versenyképességet ebben a csapatban – a védelemben és a középpályán is.

Viszont elsősorban az offenzív arculatot szeretnénk megerősíteni, mivel sokkal hatékonyabbnak kell majd lennünk.”

 

Körkép.sk, fcdac.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.