Nyitókép: fcdac.sk

 

Péntek este sárga-kékbe öltözik Dunaszerdahely, hogy a szezon utolsó bajnokiján kiszurkolja a DAC győzelmét. A klub különleges attrakciókkal készül nem csak a meccs előtt, hanem utána is, ahogy a B-közép is egyedi koreográfiával várja kedvenc csapatát.

 

Utolsó fordulójához érkezett a Fortuna Liga. A DAC az ezüstérem boldog tulajdonosaként lép pályára Nagymihály ellen, és lényegében már csak az a kérdés, hogy sikerül-e illő módon, győzelemmel köszönetet mondaniuk a játékosoknak a kiváló szurkolásért.

 

„Az utolsó mérkőzésre teljes komolysággal készülünk, a szezontól ugyanis emelt fővel szeretnénk búcsúzni”

 

 hirdetes_810x300  

mondta a DAC és a cseh U21-es válogatott kapusa, Martin Jedlička.

 

Hasonlóan nyilatkozott Peter Hyballa is, akinek lehetséges távozásával kapcsolatban épp a napokban oszlatta el a klub a kétségeket.

 

„Tudjuk, hogy a stadion tele lesz, s szeretnénk szurkolóinknak örömet szerezni. A klub történetének legjobb helyezéséről már eleget beszéltünk. (…) maximális lelkesedéssel kell pályára lépnünk, mert 63 ponttal szeretnénk zárni a szezont, nem pedig 60 vagy 61 ponttal.”

 

A DAC sportigazgatója: Az edzői stáb marad!

 

Hyballa a lehető legerősebb összeállításban szeretné pályára küldeni a csapatot.

 

„A lehető legerősebb tizenegyünket küldjük pályára, csak Davis és Blackman hiányoznak majd, akiket hazaengedtem. Jövő héten már kezdődik számukra a válogatottbeli összpontosítás, s egyáltalán nem maradna idejük a regenerációra. Emellett pedig mindannyian tudjuk, mi történt Blackman családjában, Davisnek kislánya van, így adtam nekik egy hét szabadot.

 

Gondolkodtam, hogy most vagy az új szezon elején kapjanak pihenőt. Az Európa-liga azonban nagyon fontos számunkra, ezért döntöttem így. A csapattársak is egyetértettek, ami nagyon fontos volt számomra. Vida Kristopher és Marko Divković pályára lépése egyelőre kérdéses – ők a rózsahegyi sérüléseikből lábadoznak.

 

Nagy Laci combizom problémákkal küszködik, sajnos még a kispadra sem ültethetem. A többiek egészségesek, s mindenki pályára szeretne lépni. Bízom benne, hogy a mérkőzés után a szurkolókkal együtt ünnepeljük majd az ezüstöt. Mindannyian tudjuk, a legszebb ünneplés akkor lesz, ha előtte megszerezzük a három pontot”

 

– jelentette ki Peter Hyballa a klub honlapján adott nyilatkozatában.

 

Elkészült a Nélküled új videóklipje: Új szintre emelték a nemzeti összetartozás jelentését – VIDEÓ

 

A kezdőcsapat a szezonzárón: Jedlička – Koštrna, Šatka, Kone, Vida M. – Ronan, Huk, Kalmár – Čmelík, Taiwo, Vida K.

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzése az élvonalban:

2017.09.24. – Nagymihály-DAC 1:2, gólok: Sulley – Pačinda, Davis, 2116 néző

2018.02.24. – DAC-Nagymihály 2:0, gólok: Divković, Herc, 4946 néző

2018.07.29. – DAC-Nagymihály 4:1, gólok: Bayo 2, Kalmár, Vida K. – Kurminowski, 6118 néző

2018.10.27. – Nagymihály-DAC 2:1, gólok: Turík, Kolesár – Davis, 1736 néző

2019.04.20. – Nagymihály-DAC 0:2, gólok: Davis, Vida K., 1954 néző

 

A DAC-Nagymihály találkozó 19 órakor kezdődik. A Körkép.sk tudósítója ma is ott lesz a sűrűjében, ahonnan élőben is jelentkezik majd facebook-oldalunkon.

 

Hajrá DAC!

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!