Nyitókép forrása: Spartak UJS Komárno röplabda klub

 

2017-ben a Spartak UJS Komárom röplabda klub elindította saját, a régiót felölelő  MINI OPEN for KIDS bajnokságát, mellyel a környékbeli települések iskoláival kívánják megismertetni a sportág szépségeit.

 

A mérkőzéssorozat a legkisebbeket célozza meg. Lehetőséget kíván adni a gyerekeknek, akik a röplabdával jelenleg még csak ismerkednek, hogy tornákon mérettessék meg magukat. A gyerekek az edzések és a tornák során megismerkedhetnek a csapatsportágak atmoszférájával, a heti rendszerességű edzések adta jó érzéssel és a sikerélménnyel. Bajnokságunk folyamatosan bővül újabb és újabb iskolák csapataival, így a 2017/18-as évad 8 iskolája után idén már 11 induló iskola 20 csapata vágott neki az idénynek.

 

Az alapszakaszban 5 csoportot alakítottak ki a szervezők ügyelve arra, hogy a játékosoknak a lehető legrövidebb távokat kelljen utazni. Az egyes csoportokban 4-4 csapat szállt harcba hónapról hónapra. Az aktuális helyszínről a csoportok tagjai döntöttek figyelembe véve, hogy minden csapat lehetőséget kapjon otthonában fogadni ellenfeleit. A tornákon szerzett pontok alapján kialakult egy sorrend, mely meghatározta, hogy a döntőben hányadik helyért játszhatnak a csapatok.

 hirdetes_810x300  

 

A gyermekek utazásáról és felkészítéséről edzőik gondoskodnak, akik az adott iskola testnevelő tanárai, illetve klubunk edzői. Nagyon fontos szerepet töltenek be a gyermekek felkészítésében. Nem csak nevelik, edzik, de fel is fedezik a gyerekekben rejlő tehetséget. Többek között nekik köszönhető, hogy a bajnokság folyamatos fejlődést produkálhat.

 

Egyre több gyermek látogatja edzéseiket és a MOK bajnokság korhatárát túllépve ezeknek a gyerekeknek lehetőségük van bekapcsolódni a klub edzéseibe, melyet a Munka utcai Alapiskolában tart utánpótlás edzőnk, Jobbágy Lajos. Az itt sportoló gyerekek már az országos bajnokságban szerepelhetnek, így nyerve még mélyebb betekintést a versenysport, a mindennapos mozgás és az egészségtudatos élet világába.

 

A klub utánpótlás képzésének kiemelkedő eseménye a MINI OPEN for KIDS bajnokság nagyszabású döntője, melyre idén május 25-én a Városi Sportcsarnokban került sor. A bajnokságban szereplő 20 csapat kapott meghívást, de megtisztelte az eseményt Komárom város polgármestere, Keszegh Béla is. A résztvevő csapatok a mérkőzések kezdete előtt különböző színű mezeket kaptak a szervezőktől, így segítve az edzők feladatát, valamint erősíteni a csapatok tagjai közti köteléket.

 

 

A tornát Ferencz László klubelnök szavai nyitották meg, majd a sorsolást követően megkezdődtek a mérkőzések 4 különböző pályán. A szülők, testvérek és hozzátartozók a nézőtérről nézhették és izgulhatták végig a mérkőzéseket. Az éppen pihenő gyerekeknek a szervezők különböző frissítőket biztosítottak, valamint a kihelyezett vízadagolókból felesleges műanyag használat nélkül tölthették újra kulacsaikat. Izgalmas játszmákat láthattunk, ahol az első helyet a Munka utcai Alapiskola „A” csapata szerezte meg.

 

Második helyen Izsa csapata végzett, a bronz érmet pedig a Jókai Mór Alapiskola „A” csapata vihette haza. A díjátadó során minden résztvevő egy egyedi tervezésű éremmel, a marcelházi McLloyd`s gyártó által felajánlott egészséges chips-szel és a CHOCOMAZE jóvoltából finom csokikat vehettek át a gyerekek. Az első három helyezett ezen kívül a klub dolgozói által egyedileg készített KENGU figurákat és serleget kaptak emlékül.  

 

Kiváló mérkőzéseket láthattunk, ahol a gyermekek törekedtek legjobb formájukat hozni. Harcoltak, hogy csapatuk a legfényesebb érmet vihesse haza. Az arcokon öröm látszott, a mozgás öröme. Részesei lehettek egy nagyszabású eseménynek, ahol a főszerep az övék volt és motivációjuk pozitív megerősítést kaphatott. A klub célja ezzel teljesült. A bajnokság jövőre folytatódik a harmadik évaddal.

 

KÖrkép.sk/Sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!