Nyitókép: körkép.sk/archív

 

Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa a Digi Sport reggeli műsorának vendége volt csütörtökön. A műsorban beszélt többek között a klub költségvetéséről, néhány távozó játékosról és Peter Hyballáról is.

 

Világi a műsorban kiemelte, hogy a sárga-kékek célja ezután a bajnoki cím, és a minél jobb európai kupaszereplés, azonban nem tervezi a költségvetés további emelését.

 

„A költségvetésünk évről-évre növekszik, most már 5,4 millió eurónál tartok. Amikor megvettem a csapatot, akkor 1,2 milliónál jártunk. Nem tervezem a büdzsé emelését, a lehetőségeimhez képest azt gondolom, hogy a végénél tartok”

 

 hirdetes_300x300  

mondta a klubtulajdonos a műsorban azzal, hogy az idei bajnok Slovan éves költségvetése, beleértve a játékosvásárlásokat is, körülbelül 10-15 millió euróval több, mint a DAC-é.

 

„A Slovan egy jobb csapattal rendelkezett, nagyobbak voltak az elvárásaik. 100 éves volt a klub, bajnokok akartak lenni, sokat is költöttek ezért. A 17 pont nem tükrözi a két csapat közti különbséget. A Slovannak van éves büdzséje és a játékosokra költött összeg. 10-15 millió euró lehet a különbség a két klub között.“

 

A klubtulajdonos arról is beszélt, hogy a meccsnap körülbelül 10-15 százalékát teszi ki a klub bevételeinek. Kiemelte, hogy nem emelik a jegyárakat, így máshol kell megtalálnia a forrásokat a klub fenntartásához.

 

Világi a műsorban beszélt a játékosok fizetéséről is. Elmondta, hogy tavaly azért köszönt el két meghatározó játékostól (Ljubičič és Pačinda – a szerk. megj.), mert saját magukat helyezték előtérbe a csapatérdek helyett.

 

„Az elmúlt szezonban két meghatározó játékostól köszöntünk el. Ennek az lett a következménye, hogy egy nagyon jó csapat, egy nagy család alakult ki. Ezt szeretnénk megtartani.”

 

mondta Világi, majd hozzátette, hogy ott van a nyomás a klubon, mivel más csapatok jobb fizetést vagy körülményeket kínálnak a játékosoknak.

 

„Ha engedem, hogy egyesek nagyon sok pénzt keressenek, akkor a többiek is megkérdik, hogy ők miért nem kapnak annyit, akkor pedig az egész egyensúly felborul. Filozófiám az is, hogy összetartó csapatban a fizetések terén sincsenek messze egymástól a játékosok. Nem engedhetem, hogyha odajön egy focista, olyan fizetést kérjen, ami a magyar NB I-ben esetleg normálisnak tűnik. Vannak játékosaim, akik kevesebb pénzért igazoltak hozzánk és azt mondták, hogy a szakmai fejlődésért cserébe így is megéri nekik, mert jobb játékosként tudnak innen továbbmenni.”

 

Az elmúlt hetekben felmerült, hogy esetleg Peter Hyballa távozik a DAC kispadjáról. Ezt még a szezonzáró meccs előtt cáfolta a klub sportigazgatója azzal, hogy sikerült egyezségre jutniuk a német szakemberrel.

 

„Öt év alatt Hyballa a hatodik edzőnk. Nagyon szerettem volna, ha hosszabbítunk. A kérdés az volt, hogy Hyballa hisz-e abban, hogy a DAC bajnok lehet, sikeres lehet, hisz-e a filozófiánkban. Amikor ebben megegyeztünk, akkor hosszabbítottunk. Fontos volt, hogy legyen egy elkötelezettsége.“

 

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!