Nyitókép: pfla.hu

 

A legutóbb a cseh bajnokságban hatodik helyezést elért Slovan Liberec trénereként dolgozó Hornyák Zsolt lett az NB I-es gárda új vezetőedzője.

 

Hornyák Zsolt irányításával vág neki a 2019–2020-as szezonnak a Puskás Akadémia első osztályú csapata. A klub honlapjának beszámolója szerint a köbölkúti származású tréner labdarúgóként többek között a pozsonyi Slovannál és az Internél,  Kassán, valamint a Dinamo Moszkvánál futballozott.

 

Hornyák játékosként négyszer nyert szlovák bajnokságot, kétszer szlovák kupát, és egyszer csehszlovák bajnoki címet. A korábbi védő háromszor lépett pályára a szlovák nemzeti együttesben.

 hirdetes_810x300  

 

Profi pályafutása befejeztével szakvezetőként dolgozott Örményországban, Máltán, Oroszországban és Csehországban. A jereváni időszakában két klubbal is trófeát szerzett: az FC Mika vezetőedzőjeként elhódította az örmény szuperkupát, a Bananc trénereként bajnokságot és szuperkupát nyert.

 

Hornyák Zsolt kettő plusz egy évre kötelezte el magát a Puskás Akadémiával. Kép: pfla.hu

 

A 46 éves szakember legutóbb a cseh Slovan Liberec mestereként dolgozott, a kék-fehér gárdával hatodik lett a cseh élvonalban. Hornyák Zsolt kettő plusz egy évre kötelezte el magát a Puskás Akadémiával.

 

Játékosaival június 17-én, a csapat felkészülési időszakának megkezdésekor találkozik először. A keret tagja egyébként a szintén Felvidékről, pontosabban Ipolyságról származó Urblík József is.

 

A klubnak adott első nyilatkozatában Hornyák elmondta, hogy a támadó foci, illetve a taktika szigorú betartásának a híve. A keret alapját illetően pedig a magyar játékosokra és az akadémia növendékeire szeretne építeni.

 

 

pfla.hu/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!