Nyitókép: körkép.sk/kpa

 

Június 12-én véget ér a komáromi labdarúgók megérdemelt pihenője, és újra megkezdik a kemény munkát, hogy megfelelő erőnlétben rajtolhassanak a szlovák II. liga bajnokságában.

 

A lila-fehérek az előző idényhez viszonyítva egy helyet javítottak és a tabella 5. helyén zárták a 2018/19-es szezont az országos bajnokságban. Jozef Olejník vezetőedző szezonzáró értékelésében kiemelte, hogy eredményeikkel ellenfeleik tiszteletét is kiérdemelték.

 

A szakvezető arra is rámutatott, hogy a komáromi csapat a maga 21 éves átlagéletkorával a második legfiatalabb játékoskeret volt.

  hirdetes_300x300   

 

Olejník szerint folyamatos fejlődés tapasztalható mind a klub, mind pedig játékosok oldalán.

 

Én, mint edző elmondhatom, hogy jó körülmények állnak rendelkezésre a munkához.
Tegnap a kertemben fűmagot vetettem és holnap már azt várom, hogy lekaszálhassam. Amikor ideérkeztem, nem volt hol edzenünk, a mérkőzésekre távolsági buszjáratokkal érkeztünk, a játékosoknak nem voltak profikhoz méltó szokásaik stb. Nagyon sok dologban sikerült javulnunk. Legyünk büszkék arra, hogy olyan városokkal versenyezhetünk, melyek évek óta első- vagy másodosztályban szerepelnek. Legyünk hálásak azért, amink van és ne panaszkodjunk arra, ami nincs.

 

emelte ki értékelőjében Olejník.

 

Információink szerint a szezon végével távozott a klubtól a csapat gólkirálya és kapitánya, Samir Nurkovič, így a komáromi focikedvelő közönség nagy érdeklődéssel várja majd, hogy ki veszi majd át a helyét a gólszerzésben, és hogy ki viseli majd a kapitányi karszalagot a mérkőzéseken.

 

Míg a játékosok pihentek, addig a klub vezetése folyamatosan dolgozott azon, hogy a következő szezon kezdetére minden a helyén legyen. Készülnek a stadionfelújításra, melynél figyelembe kell venniük az évről évre változó szövetségi elvárásokat, új játékosok érkeznek próbajátékra, és szombaton már az első felkészülési mérkőzésüknek is nekiveselkednek.

 

 

Június 15-én a Fortuna Liga friss bajnoka, a pozsonyi Slovan A-csapata látogat el a komáromi városi stadionba, ami – még ha csak felkészülési mérkőzésről van is szó – óriási presztízsnövekedést jelent a klubnak és a csapatnak.

 

„Fontos megjegyezni, hogy nem mi kerestük a Slovant, hanem ők kértek fel bennünket arra, hogy felkészülési mérkőzést játsszunk velünk. Ez egy nem mindennapi ajánlat, ami abban is megerősít bennünket, hogy jó úton haladunk, hisz érdemesnek tartanak rá bennünket, hogy kiálljanak ellenünk, ráadásul a komáromi közönség előtt”

 

mondta a találkozóval kapcsolatban kérdésünkre Szüllő Béla, a KFC alelnöke.

 

A komáromi közönség, és a lila-fehér klub nagy lelkesedéssel készül a hétvégi derbire, mely a szokásokhoz híven most is ingyenes lesz a szurkolók számára.

 

Patinás klubok ellen a felkészülés során

 

A Slovanon kívül további patinás klubokkal is összemérheti majd tudását a komáromi csapat. Június 18-án 17 órakor a Fortuna Liga tavalyi bajnokával, a Spartak Trnavával mérkőznek meg Vágvörösváron.

 

Előreláthatólag június 29-én Aranyosmaróttal, július 6-án az Aqvital FC Csákvárral, július 10-én a Vasas FC-vel, július 13-án pedig a Dorogi FC-vel találkoznak majd. Ez utóbbi három találkozóra Komáromban kerül majd sor.

 

A 2019/20-as szezon július 20-án ill. 21-én rajtol. A 16-csapatos bajnokságba cikkünk megírásakor még csak 7 klub jelentkezett be: A KFC Komárom, a Zsolna B, a Rózsahegy B, Zólyombrézó, Poprád, Liptószentmiklós és az FC Kassa. Az érintett csapatok legkésőbb június 15-ig adhatják le jelentkezésüket a szövetséghez.

 

A KFC Komárom – Slovan Bratislava felkészülési mérkőzés június 15-én, 14:30-kor kezdődik a komáromi Városi Stadionban.

 

Körkép.sk/kpa

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.