Nyitókép: körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

Június 15-én lejárt a határidő a szlovák országos másodosztályba való bejelentkezésre. A 2. ligában azok voltak jogosultak bejelentkezésre, akik az előző szezonban az első 12 hely valamelyikén zártak, ill. a Fortuna Ligából kieső, valamint a régiós 3. ligákból feljutó csapatok.

 

A korábban második ligás csapatok közül a kassai Loki nem jelentkezett be a bajnokságban. A klub már télen is anyagi gondokkal küszködött, de akkor még sikerült benntartani. Az ő helyüket a szabályzat értelmében az egyébként 13. helyen kieső Tőketerebes vette át.

 

A Fortuna Ligába sikeresen feljutottak a garam-mentiek, helyükre az onnan kieső Zólyombrézó csapata érkezik.

 hirdetes_810x300  

 

Feljutott az országos másodosztályba a Slovan és a Rózsahegy B-csapata, az FC Kassa és az MSK Puhó (Púchov), amely igazából azért jelentkezhetett be, mert a ligában első helyen végző Bellus (Beluša) nem élt a lehetőséggel.

 

Hivatalos: A DAC farmcsapata lett a Somorja

 

Egy ideig kérdéses volt, hogy Somorja a második ligában folytatja-e, azonban a DAC-cal való megegyezése alapján, mely szerint a dunaszerdahelyi klub farmcsapata lesz, ez a kérdés megoldódott.

 

A szlovák szövetség az indulók listájának fixálása után összeállította a következő idény menetrendjét is. Ez alapján július 20-án, Komárom-Somorja szezonnyitó mérkőzés vár a csallóközi közönségre.

 

Szezonnyitó mérkőzések, reprofoto/futbalnet.sk

 

A lila-fehérek a továbbiakban sorban a négy újonccal mérik össze erejüket. A szétírás szerint a szezon első fele november 9-én végződik, majd március 7-én folytatódik. Míg a komáromiak a szezonzáró mérkőzést előreláthatólag hazai pályán, Zsolna B-csapata ellen játsszák majd május 23-án, addig a somorjaiak idegenben, Liptószentmiklóson fejezik be a bajnokságot.

 

A másodosztály csapatai, reprofoto/futbalnet.sk

 

Körkép.sk/kpa

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!