Nyitókép: fcdac.sk

 

Tomáš Huk távozása után megürült a csapatkapitányi hely a DAC-ban, melyet a következő szezonban Kalmár Zsolt viselhet majd. Erről Peter Hyballa vezetőedző döntött.

 

A 24 éves középpályás helyettesei Kristián Koštrna, Eric Davis, Vida Kristopher és Dominik Kružliak lesznek – ebben a sorrendben.

 

„Örülök, hogy a klubnál töltött két év után ez a megtiszteltetés ért. Bízom benne, hogy számíthatok csapattársaim támogatására. Koštrna, Vida Krisz vagy Davis szintén sokat lejátszottak már itt, s továbbra is csapatunk támaszai lesznek. Éppen ezért nem fontos, ki a csapatkapitány. Egységes csapatot alkotunk a pályán és azon kívül is, mindig mindenben meg tudunk egyezni. Csupán annyi változik, hogy a karomon viselem majd a karszalagot, s én fogok dönteni arról, melyik térfélen kezdjük a játékot” 

 

 hirdetes_300x300  

– nyilatkozta Kalmár, aki hozzátette, hogy tudatában van új kötelességeinek.

 

„Mindez több feladatot jelent majd számomra, s egy új kihívást is, hiszen hasonló helyzetben eddig még nem voltam. Viszont úgy gondolom, meg tudok majd birkózni ezzel. A bizalom, mely körülölel, pozitív energiával tölt el.”

 

A klub bízik benne, hogy Kalmár csapatkapitányként a szezon végén valamilyen trófeát is a feje fölé emelhet majd.

 

„Nagyon szép elképzelés, de nem szeretek ennyire előretekinteni. Tudjuk, hogy keményen kell dolgoznunk, hogy valamilyen trófeát hazahozhassunk. Egy azonban biztos – én és az egész csapat is a maximumot fogjuk teljesíteni azért, hogy ez sikerüljön”

 

– tette hozzá az új csapatkapitány.

 

Šatka: Nem lesz könnyű elmennem Dunaszerdahelyről

 

A holnapi Cracovia elleni párharcra azonban Ľubomír Šatka vezeti majd ki a csapatot. A válogatott hátvéd utolsó hazai mérkőzése lesz a DAC mezében, ezért Hyballa edző ezzel a gesztussal is szeretné kinyilvánítani köszönetét Ľubo DAC-ért tett szolgálataiért.

 

Új mezzel és új sállal az Európa-ligában

 

A klub készül néhány újdonsággal az Európa-ligás rajtra és az új idényre is. A DAC-Cracovia mérkőzés alkalmából eseménysállal bővülhet a szurkolók gyűjteménye. Ezzel együtt bemutatták a 2019/2020-as idényre szóló új mezeket is. Íme:

 

 

fcdac.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!