Nyitókép: youtube.com

 

Július 11-én este a DAC ismét megkezdi a remélhetőleg hosszan tartó menetelést az Európa-ligában. A lengyel Cracovia Krakkó elleni mérkőzés 20:30-kor kezdődik a Mol Arénában.

 

Két jó csapat és két elkötelezett szurkolótábor csap ma össze a pályán és a lelátókon. Peter Hyballa legénysége átrendeződött a nyáron. Tomáš Huk és Christián Herc már elhagyta a csapatot, és Ľubomír Šatka – aki ma kapitányként lép pályára – is utolsó két mérkőzésére készül a sárga-kék mezben.

 

„Nagy megtiszteltetés ez számomra, mert több vezetőnk is van a keretben. Az egész csapat felkészültnek érzi magát a találkozóra. Rövidebb felkészülésünk volt, néhány játékos csak később csatlakoztak válogatottbeli kötelezettségeik miatt, de mindannyian jól ismerjük egymást és tudjuk mit akarunk játszani. Számomra ez specifikus meccs lesz, egy cél van a szemünk előtt. Mikor megtudtam, hogy ezek az utolsó mérkőzéseim lesznek, mindent bele akartam adni. Segíteni akartam az új játékosoknak, hogy beilleszkedjenek a csapatba”

 

 hirdetes_810x300  

nyilatkozta a mérkőzés előtt Šatka.

 

Kalmár lett a DAC új csapatkapitánya, de a Cracovia ellen Šatkáé a karszalag

 

A klub próbálta lefedni a távozók után keletkező űrt, ahogy igyekeztek megerősíteni a csatársort is. Hogy mennyire voltak sikeresek, hamarosan kiderül! Mindenesetre figyelemreméltó igazolásnak tűnik Eric Ramirez, Beskorovainyi, Dominik Kružliak és Jakub Švec is.

 

„Négy-öt új játékos jött. A kezdő tizenegy nagyja már több mint egy éve velünk van, a játékos ismerik a filozófiánkat. A játékosok már tudják, hogy kik lépnek pályára. Az összeállításban, ahogy csütörtökön kezdünk, már játszottunk a felkészülés során. A kezdőben nem lesznek meglepetések, legfeljebb a kispadon”

 

mondta Peter Hyballa a mérkőzés előtti szerda esti sajtótájékoztatón.

 

„A felkészülési meccsek alapján nagyon pozitív érzéseim vannak. A csapat még fiatalabb, mint egy éve, de a játékosok gyorsan átvették az elképzeléseinket. Sokat dolgoztunk velük, Telkiben például 12-15 órát voltunk együtt naponta, a pályamunkán kívül videóztunk és elméleti oktatást is kaptak. Láttuk, hogy gondot okoz gólt szereznünk, a védelemmel azonban elégedett lehetek. „

 

DAC-Cracovia: Mennél, de nincs jegyed? Még mindig tudsz online venni!

 

A DAC kerete az 1. selejtezőkörben:

 

Martin Jedlička, Adrián Slančík, Benjamín Száraz (kapusok),

Danylo Beskorovainyi, Cesar Blackman, Eric Davis, Kristián Koštrna, Dominik Kružliak, Matúš Malý, Matej Oravec, Ľubomír Šatka, Milan Šimčák, Martin Bednár, Lukáš Čmelík, Kalmár Zsolt, Connor Ronan, Dominik Veselovský, Vida Máté, Marko Divković, Eric Ramirez, Jakub Švec, Abdulrahman Taiwo, Vida Kristopher (mezőnyjátékosok).

 

Az ellenfél…

 

Hyballa értékelése szerint a „Cracovia szervezetten játszik, magas, erős játékosai vannak, kicsit mint egy kosárlabdacsapat.”

 

„A fociban ez nagyon fontos, főleg a standard helyzeteknél használják ki. Az ellenfelünk tapasztaltabb, talán nekünk van a legfiatalabb keretünk az Európa-ligában. Ez lehet, hogy előny, de a tapasztalat az ellenfél előnye lehet.”

 

elemezte Hyballa a Cracoviát.

 

Habár a lengyel szurkolók pillanatok alatt elkapkodták a vendégszektorba szóló jegyeket, mégsem biztos, hogy teljes létszámban jelen lesznek a mérkőzésen. A szerda esti pozsonyi szurkoló-tömegverekedés résztvevői között ugyanis jócskán akadtak lengyel ultrák is…

 

Ultrák háborúja dúlt Pozsonyban. Csatakép az összecsapás után

 

Az elérhető információk szerint a Cracovia szurkolói a DAC-hoz hasonlóan minden idegenbeli meccsre elkísérik a csapatot. A lengyel bajnokság híres a látványos lelátói élőképekről és a fantasztikus szurkolói hangulatról, így minden bizonnyal érdekes párharcokra számíthatunk nem csak a pályán, hanem a lelátón is.

A Cracovia honlapja szerint a klub hivatalos szurkolói csoportja a TYLKO CRACOVIA egyesület, amely 2008-ban alakult. A csapatnak ugyanakkor van magyar szurkolói szekciója is.

 

Európa-liga: Bemutatjuk a DAC lengyel ellenfelét, a KS Cracovia Krakówot

Szurkolói információk

 

A DAC-szurkolók még a mérkőzés napján is tudtak jegyet venni online és a jegypénztárakban is. A találkozó rizikós besorolást kapott, így fokozott ellenőrzésekre, nagyszámú rendőri jelenlétre kell számítani. A szurkolók számára további megszorításokat okoznak az UEFA szigorú szabályai, melyekre a klub külön is felhívta a mérkőzésre indulók figyelmét.

 

A találkozót élőben közvetíti az RTVS, mely 5 perccel a mérkőzés kezdete előtt kezdi meg élő adását.

 

Az RTVS élőben közvetíti a DAC-Cracovia El-meccset

A meccsre nagy erőkkel készülnek a dunaszerdahelyi szurkolók is. Közösségi oldalukon külön felhívják a figyelmet a B-középbe jegyet váltókkal szembeni elvárásokra.

 

FONTOS INFORMÁCIÓ!Szükségszerűnek tartjuk, hogy a DAC – Cracovia meccshez néhány fontos tudnivalót osszunk meg…

Gepostet von YBS DAC fanklub am Donnerstag, 11. Juli 2019

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!