Nyitókép: fcdac.sk

 

2022-ig tartó szerződést kötött 16-éves támadó középpályásával a DAC. Dominik Veselovský ezzel megkapta első profi szerződését.

 

„Dominik az utóbbi hónapokban az A-csapattal edzett, s hatalmas fejlődést mutatott. Úgy döntöttünk, szerződéssel díjazzuk mindezt, és a korára való tekintettel szerződésének maximális hosszát, három évet jelöltünk meg. Hiszünk abban, hogy hamarosan az A-csapat tétmérkőzésein is bemutatkozhat. Nagyon örülünk, hogy stabil helyet szerzett magának profijaink kabinjában. Köszönjük az egész edzői stábnak és az akadémiának, hogy munkájukkal segítették és segítik a tehetséges játékost”

 

– nyilatkozta a szerződés aláírásának körülményeiről Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója.

 

 hirdetes_400x285  

Veselovský Martinban kezdte karrierjét, majd Rózsahegyen játszott, innen került a Csallóközbe. Először az U17-es csapatban szerepelt, majd tavasszal átkerült az U19-esekhez, de bekapcsolódott már az A-csapat edzési folyamatába is.

 

A nyári felkészülést már Hyballa edző vezetése alatt végezte, sőt a sárga-kékek Európa-liga selejtezős keretébe is bekerült. Emellett tagja volt a korosztályos válogatottaknak, legutóbb az U17-eseknél szerepelt.

 

„Veselovskýt a klub legnagyobb tehetségének tartom. Nagyon fiatal, ösztönös játékos, akit a tízes pozícióban is bevethetünk, esetleg a szélen. Felépítésében alacsonyabb, de nagyon gyors és technikás, remekül látja az üres területeket. Tetszik a mentalitása is.

Nem spórol a léptekkel – bekapcsolódik a védekezésbe, az edzéseken pedig keményen dolgozik. Már hét-nyolc hónapja együtt dolgozunk, de tavasszal még az U19-esekkel játszott.

Most úgy döntöttem, hogy hosszú távon is az A-csapatban szeretném őt, s a szezon során biztosan pályára lép majd. Örülök, hogy a klub hosszabb időszakra meg tudott egyezni vele”

 

– nyilatkozta Peter Hyballa.

 

fcdac.sk

Megosztás:
Címkék: DAC

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.