Nyitókép: körkép.sk/kzs

 

Izgalmas, fordulatos meccsen harcolta ki a továbbjutást a DAC az Európa-liga selejtezőjében. A hazai 1:1-es döntetlen után, végül 2:2-es döntetlen született Krakkóban, ami elég volt a dunaszerdahelyieknek a továbbjutáshoz.

 

A találkozó után Peter Hyballa és néhány játékos is értékelte a találkozót.

 

Borzasztóan kezdtük a meccset, rögtön az első hosszú labdából gólt kaptunk. Ekkor úgy védekeztünk, mint egy ifjúsági csapat. Úgy indult, mint egy hete odahaza. Nem voltunk jók, 25 perc után azonban visszajöttünk a meccsbe. Nem játszottunk csúcsfutballt, de feljavultunk. Két sárgát is begyűjtöttünk viszont, ezért Čmelíket lecseréltem.

A szünetben elmondtuk, hogy mi vagyunk az Európa Liga egyik legfiatalabb csapata, és a költségvetésünk is elmarad az ellenfélétől.

Aztán a második játékrész elején fantasztikus módon kiegyenlítettünk, és elkezdtünk futballozni. Mi voltunk a jobb csapat. A Krakkó hosszú labdákkal operált. A hosszabbításra fizikailag is fel voltunk készülve.

A továbbjutás rendkívül jó hír a szlovák futball számára, én pedig rendkívül büszke vagyok. Csodálatos esténk volt. Lengyelországban fantasztikusak a szurkolók, varázslatos volt a hangulat, le a kalappal a lengyelek előtt. A tőlünk most távozó Ľubomír Šatka is ebben a ligában pallérozódhat tovább. Ami pedig a folytatást illeti: a vasárnapi aranyosmaróti bajnokira is teljes gőzzel készülünk.

 

 hirdetes_400x285  

értékelt Hyballa.

 

 

A Körkép.sk helyszíni tudósítója még a pályán mikrofonvégre kapta a csereként beálló Vida Kristophert és az új csapatkapitányt, Kalmár Zsoltot.

 

Vida Kristopher:

 

„Gratulálok a csapatnak, nagyon nagyot küzdöttünk! Visszajöttünk a gyors kapott gólból, és meg tudtuk fordítani a mérkőzést. Igaz, hogy aztán 2:2 lett, de az nekünk tökéletes. Szerintem nagyon nagyot küzdött a csapat. Megyünk tovább. Csütörtökön nyerni akarunk és már előtte vasárnap is.”

 

Kalmár Zsolt:

 

„Először is meg szeretném köszönni a szurkolóknak, akik ilyen messzire eljöttek és támogattak minket. Nagyon nagy pluszt adtak nekünk. Tényleg nagyon nagyot küzdöttünk. Büszke vagyok a csapatra, hiszen az 1:0-ról azért nem egyszerű fölállni, főleg ilyenből egy fiatal csapatnak. De mentálisan ott voltunk, le a kalappal! Úgy gondolom a második félidőben három-négy gólt is rúghattunk volna, hiszen megvoltak a lehetőségeink, de ezen kell dolgoznunk a jövőben.”

 

A játékosok nyilatkozatai a 8. perctől láthatók:

 

Vida Máté a nemzetisport.hu-nak nyilatkozva elmondta, hogy nagyon jól érezte magát a pályán.

 

„Persze a második percben a gól után nem így volt. De aztán éreztem, hogy önbizalommal játszom, nagyon tetszett a hangulat, tényleg nagyon jó érzés ilyenkor focistának lenni, feldobott. A csapatunk nagyszerűen játszott, járattuk a labdát az első félidőben. Az tudni kell, hogy egy nagyon erős Krakkó ellen játszottunk. A másodikban jókor szereztünk gólt, aztán felülmúltuk őket.”

 

A DAC egyenlítő gólját szerző Connor Ronan a szlovák ProFutbal.sk-nak nyilatkozott a találkozó után.

 

„Jóval nehezebb kihívás volt ez nekünk, mint ahogy elsőre gondoltuk. A Cracovia biztosan elégedettebb volt azzal, hogy gólt tudott szerezni nálunk. Ennek ellenére önbizalommal mentünk bele a mérkőzésbe. (…) Most már az első percekben gólt kaptunk. Később azonban megmutatkozott a csapatunk ereje és elhivatottsága. Most hihetetlenül boldog vagyok. Most, hogy így visszatekintek rá, már egyáltalán nem számít, hogy hogy jutottunk tovább.”

 

A DAC-mezben utolsó mérkőzését játszó Ľubomír Šatka számára is szép befejezés volt a kijutást biztosító döntetlen.

 

„Örülök, hogy győztesként jövök el. Fantasztikus volt ilyen módon búcsúzni.”

 

Dominik Kružliak, aki szeretné átvenni Šatka vezető szerepét a védelemben eloszlatta azokat a kérdéseket, hogy vajon milyen módon „rázta gatyába” csapatát Hyballa az első félidő után.

 

„Normális szavak hangzottak el a taktikáról, és ezeket teljesítettük. Most csodásak az érzelmek. Jó eredményt értünk el egy erős ellenfél ellen és a nézők is minőségileg kiváló mérkőzést láthattak. Úgy gondolom, hogy teljes mértékben megmutatkoztak az erős oldalaink és megérdemelten jutottunk tovább.”

 

A DAC jövő héten csütörtökön hazai pályán fogadja a görög Atromitosz csapatát 20:30-tól, előtte azonban még vasárnap idegenben kezdi meg a Fortuna Ligát Aranyosmaróton.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.