Nyitókép: körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

Július 19-én elrajtolt a szlovák országos másodosztály bajnoksága is, szombaton pedig igazi parázs hangulatú csallóközi derbire van kilátás Komáromban, ahol a KFC a Somorja csapatát fogadja. 

 

Jozef Olejník, a komáromiak vezetőedzője néhány nappal a rajt előtt megfogalmazta a csapat idei célját, nevezetesen, hogy az első 5-ben végezzenek tavasszal. Ezzel tulajdonképpen nem tette magasra a lécet a lila-fehér klub, hisz a 2018/19-es szezonban elért 5. hely eleve minimális elvárásként lépett elő a szurkolók és a klubvezetés szemében is.

 

A KFC az utóbbi években klubrekordokat döntöget: 40 év után sikerült visszatérniük az országos szintű bajnokságba, majd nem csak bejutottak, de bent is maradtak. Míg első idényükben a 6., a másodikban már az 5. helyen végeztek a tabellán, így minden adott a bizakodó hangulatra.

 hirdetes_400x285  

 

Célunk az első ötben végezni. Csapatunkat úgy fogom vezetni, hogy minden mérkőzésen eredményesek lehessünk.

 

nyilatkozta Olejník edző a héten, aki a német mérvadó Transfermarkt adatai szerint a legfiatalabb keretet vezeti a jelenlegi nem B-csapatok között.

 

Hivatalos: A DAC farmcsapata lett a Somorja

 

Megfizethetetlen tapasztalatok a felkészülés során

 

A KFC öthetes felkészülési időszakot tudhat maga mögött. Ez alatt olyan csapatok ellen léphettek pályára, mint a friss bajnok Slovan, vagy épp a kupagyőztes Spartak Trnava.

 

Mivel az átigazolási időszakban kilenc játékos is elhagyta a csapatot, a játékoskeret feltöltése volt a prioritásunk. A Slovan (a Fortuna liga címvédője), valamint a Spartak (a szlovák kupa – Slovnaft Cup aktuális győztese) Szlovákia két leghíresebb klubjai és örülünk, hogy ilyen csapatokkal konfrontálódhattunk. Játékosaink pályán szerzett tapasztalatai, valamint a vezetőségünk informális találkozói ezen klubok elöljáróival megfizethetetlenek.

 

nyilatkozta a felkészüléssel kapcsolatban a vezetőedző.

 

Olejník azt is kiemelte, hogy tulajdonképpen új csapattal vágnak neki az idénynek, ami nem kis kihívás lesz a csallóközi klub számára.

 

Összeállt a 2. liga – Csallóközi derbivel rajtol a szezon

 

Játékosok jöttek, játékosok mentek

 

A szezon végével olyan húzónevek távoztak a KFC-től, mint a csapatkapitány Samir Nurkovič (Dél-Afrikába), Domonkos Kristóf (Győrbe) vagy épp Mészáros András (a Fortuna Ligában bemutatkozó Podhroniehoz).

 

Távozók: Domonkos Kristóf, Krén Bálint, Šimon Kupec, Peter Lupčo, Mészáros András, Samir Nurković, Martin Rymarenko, Erik Ujlaky, Daniel Valach

 

KFC – Ménfőcsanak edzőmeccs, megkezdődött a bérletek árusítása is

 

A felkészülési mérkőzések alatt Olejník edző több játékost is tesztelhetett, végül a bajnoki rajt hetében sikerült fixálni a keretet.

 

Érkezők: Ásványi Balázs, Christian Emanuel Nguidjol Bayemi, Lazar Knezević, Matěj Končal, Jakub Krela, Slavomír Pagáč, Marek Pittner, Marek Rigó, Varjas Zoltán, Pinte Patrik, Ján Holík

 

A Körkép.sk információi szerint a csapat így már stabil, legfeljebb már csak egy-két érkező várható.

 

Sorsoltak a Slovnaft Cup-ban: Ezekkel a csapatokkal kerülhet össze a DAC és a KFC

 

Szigorodnak a biztonsági előírások

 

Az új bajnoki szezonra a Szlovák Labdarúgó-szövetség módosított biztonsági szabályzatán, mégpedig a Szlovákia-Magyarország Eb-selejtezős mérkőzésen tapasztaltak szerint, minek során figyelembe vették magyarországi kollégáik ajánlását.

 

A stadionba nem bevihető tárgyak listájára felkerült a drón (Téglás úr mérkőzésen kívüli szép fotóit ezután is örömmel fogadjuk), üvegek (beleértve a műanyag üvegeket is), megszabták a molinók, zászlók (1,5×2 m) és táskák (25x25x25 cm) maximális megengedett méretét.

A tiltott tárgyak listáját a bejáratnál piktogramok formájában is elhelyeztük.

A stadionokban tilos a dohányzás (az elektromos cigaretta is), de ahogyan más sportlétesítményekben is megoldották, több, dohányzásra alkalmas helyet is kialakítunk: a tribün két végén legfelül és a tribünre vezető lépcső alján.

 

hívja fel a figyelmet a klub vezetése közösségi oldalán.

 

A KFC-Somorja szezonnyitó mérkőzés szombaton (július 20-án) 17:30-kor kezdődik a komáromi Városi Stadionban.

 

forrás: a KFC fb-oldala

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.