Nyitókép: körkép.sk/KZS

 

A hazai 2:1-es vereség után Athénban 3:2-re kapott ki a DAC az Európa-liga második selejtezőkörében.

 

Összesítettben 5:3-mal jutott tovább Megyeri Balázs csapata, a görög Atromitosz, miután otthon is sikerült legyőznie a dunaszerdahelyieket.

 

Ma nem állt a DAC oldalán Fortuna. A görögök már a 22. percben megszerezték a vezetést, majd 6 perccel később egy 11-est is ítéltek nekik, így kilátástalannak tűnő helyzetbe hozták a sárga-kékeket.

 hirdetes_810x300  

 

A második félidőben aztán mintha egy másik DAC lépett volna pályára. Érezhetően magasabb fokozatra kapcsoltak Kalmárék, az 53. percben, Ramirez által szerzett gól pedig a hitüket is visszaadta.

 

Mind a két oldalon voltak helyzetek, bár a DAC próbálkozásai talán kissé veszélyesebbek voltak Megyeri kapujára.

 

A 72. percben aztán Blackman harcolt ki tizenegyest a DAC-nak, amit Kalmár hideg fejjel értékesített is. Ekkor újra feléledt a remény a továbbjutásra.

 

Nem tartott azonban sokáig ez az állapot, hisz Risvanies a 76. percben egy szabadrúgást követően védhetetlenül Jedlička kapujába bólintotta a labdát.

 

Ugyan innen már végleg kilátástalannak tűnt a sárga-kékek helyzete, a játékosok a végsőkig harcoltak, és ha a szerencse ma a mi oldalunkon állt volna, akkor legalább két gólt szereztek is volna.

 

Enélkül azonban maradt a búcsúzás az európai kupaporondtól.

 

Atromitosz – DAC

3:2

Katranisz (22.), Manuszosz (28. – 11-esből), Riszvanisz (76.), ill. Ramírez (53.), Kalmár (72. – 11-esből)

(Összesítettben 5:3)

 

ATROMITOSZ: Megyeri – Kivrakidisz, Riszvanisz, Gutasz, Katranisz – Madson, Hariszisz – Manuszosz, Umbides (Nacosz, 86.), N’Sikulu (Farley, 70.) – Velliosz (Hila, 60.).

Vezetőedző: Joannisz Anasztasziu

 

DAC: Jedlicka – Blackman (Divkovic, 76.), Oravec (Veselovsky, 62.), Kruzliak, Kostrna – Vida M. – Taiwo, Ronan, Kalmár, Cmelík (Vida K., 46.) – Ramírez.

Vezetőedző: Peter Hyballa

 

A mérkőzés előtt és alatt készült videóink itt érhetők el

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: DAC

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!